IzdvojenoZadarZADAR Sport

Toni Jeričević objavio motivacijsko pismo koje je poslao klubu

ISPUNJAVA SVE KRITERIJE

Kandidat za direktora marketinga i glasnogovornika Košarkaškog kluba Zadar Toni Jeričević objavio je na svom Facebooku motivacijsko pismo koje je poslao klubu. 

Izgledno je, doznajemo od izvora iz kluba da će upravo Jeričević biti odabran kao najbolji kandidat zbog apsolutno svih referenci koje i više nego zadovoljava, a to su odlično znanje Engleskog jezika, ogromno iskustvo u marketingu i završen fakultet u Sjedinjenim američkim državama (marketing). Kada je u pitanju košarka i tu Jeričević ima veliko iskustvo. 

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Podijeliti ću s Vama MOTIVACIJSKO PISMO koje sam poslao na natječaj za voditelj marketinga KK Zadar, ali prije toga da objasnim: Dakle, idem u utrku za voditelja marketinga košarkaškog kluba Zadar. Rekao bih da su me sva životna iskustva vodila prema tome. Uvjeti nisu pretjerano atraktivni a plaća je koliko sam uspio saznati simbolična, ali tim više želim pokazati svoju odanost i privrženost klubu koji mi je dao predivnu mladost. Moram vas obavijestiti da će nadmetanje za tu poziciju biti vrlo izazovno jer sa medijskom pažnjom koja postoji utoliko postaje i jedan oblik utakmice. Da se odmah izjasnim, u svom javnom djelovanju sam neovisan i samo želim raditi posao. I želim ga raditi dobro i konkretno (ne polovično!). Imam legitimno profesionalno iskustvo koje mogu donesti u naš KK Zadar, a ne opet nekom privatniku ili korporaciji. S druge strane, ako izaberu nekog drugog (što je opet njihovo pravo i sasvim ok) molim vas, nakon toga, nema više kukanja. Imali smo priliku. A ovo je moje motivacijsko pismo koje sam poslao na natječaj….

Poštovani gospodine predsjedniče kluba KK Zadar kao i svi ostali predstavnici,

Hvala što ćete uzeti u obzir i moju zamolbu za posao voditelja marketinga i odnosa s javnošću u košarkaškom klubu Zadar. Siguran sam da će Vam se nuditi brojni kvalitetni kandidati za ovu poziciju, ali dopustite mi da predstavim sebe i svoje profesionalno iskustvo i točno Vam objasnim zašto bi bili dobar tim i izvrsna kombinacija za suradnju.

Znam da motivacijska pisma imaju svoju formu i hladan profesionalni ton, ali za mene je KK Zadar sve samo ne to i zato nemojte zamjeriti što ću se odvažiti i u ovom motivacijskom pismu dodati dozu emocije kako bi Vam jasno pokazao što KK Zadar za mene predstavlja.

U dvoranu Jazine, sa specifičnim zavodljivim mirisom parketa, kao mali dječak sam započeo svoje prve košarkaške korake u selekciji trenera Umberta Piassevolija. Kasnije mi je trener postao pokojni Učo Pulanić s kojim smo osvojili razne međunarodne turnire ali i prvenstvo Hrvatske u plavom i bijelom dresu KK Zadra. Igrao sam u prvoj petorci s Vedranom Morovićem, Marinom Vrsaljkom, Tonijem Dijanom i Šimom Špraljom. Bili smo ubojita ekipa i u ono vrijeme kada je košarka bila na vrhuncu „protutnjali“ smo Hrvatskom scenom kao Dream Team. Ono što je zanimljivo, taj isti žar me nikada nije napustio, a niti ljubav prema košarci. I to želim donijeti u klub, a to se ne može kupiti.

Košarka mi je donijela toliko bogatstva u života. Od cjeloživotnih prijatelja koje sam upoznao na betonskim košarkaškim terenima igrajući košarku po cijele dane, do košarkaške stipendije u SAD i danas možda do prilike da svoju struku i profesionalno iskustvo poklonim nazad svome košarkaškom klubu. Tu istu priču i te iste vrijednosti želim podijeliti s drugim mladim ljudima da jasno vide što im sport može donijeti za razliku od „igranja video igrica.“

Donosim konkretno i vrijedno međunarodno iskustvo iz SAD-a, Kine i Mađarske. U SAD-u sam završio fakultet na košarkaškoj stipendiji, a što sam sve naučio iz drugih zemalja dopustite mi da Vam predstavim u razgovoru za posao. Po struci i višegodišnjem radnom iskustvu sam marketing menadžer. Također, honorarno sam radio u svim medijima od uređivanja web portala, zatim na radiju te na televiziji kao voditelj i urednik emisija i jako sam dobro upoznat s principima rada odnosa s javnošću kao i bontona u suradnji s medijima.

Godinama pratim KK Zadar, a prošle godine sam bio na našem Trgu među 3000 ljudi koji su se nagurali s djecom i obiteljima kako bi proslavili titulu prvaka Hrvatske i proveselili se s našim košarkašima. U ušima mi još uvijek odzvanja: „Hoćemo još!“, „Hoćemo još!“. Za ostati na vrhu, treba Vam vrhunski tim i zato se nadam da ćete me pozvati na razgovor, a svoju suradnju bih Vam predstavio u vidu idućeg plana:

1. temeljitija komunikacija s medijima,
2. ostvarivanje jače sponzorske suradnje i
3. dodatno oživljavanje prodaje putem fan shop-a i ostalih kanala

Iako imam godine rada u inozemstvu iza sebe, u Zadru imam niz uspješno ostvarenih sportskih i zabavnih manifestacija koje sam u suradnji s drugim profesionalcima i košarkaškim fanaticima realizirao. I o tome bih Vam više volio ispričati. Za sve ostale reference slobodno se osvrnite na moj životopis koji uredno prilažem u privitku, a službeni dokumenti, kao što je potvrda o nekažnjavanju ili bilo koji drugi dokument koji je naveden u natječaju, dostupni su na Vaš zahtjev.

U nadi da ćete me pozvati na razgovor za posao i da ćemo se prepoznati kao izvrsni potencijalni suradnici šaljem srdačan pozdrav. Možete me dobiti na broj ili putem email adrese.

S poštovanjem,

Toni Jeričević”, napisao je Jeričević. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button