112

Hrabra Katarina (75) šakama otjerala pljačkaša s pištoljem

hrabra-katarina-75-sakama-otjerala-pljackasa-s-pistoljem-504x335-20130102-20130115174022-fe3c51bb68be82209ab4a7c02b53d1cdUstala sam i otišla do prozora dnevnog boravka. Pred ulaznim vratima stajao je lijep i uredan mladić. Držao je u ruci nekakvu bilježnicu, priča baka iz Nove Gradiške
Ili ćeš ti mene ili ću ja tebe, ali bez borbe nećeš ući u kuću. Desnom rukom sam mu zgrabila pištolj, počela je svoju priču Katarina Sremac iz Nove Gradiške.

Ona je peglala kad joj je netko pozvonio na vratima.

– Ustala sam i otišla do prozora dnevnog boravka. Pred ulaznim vratima stajao je lijep i uredan mladić. Držao je u ruci nekakvu bilježnicu šarenih korica. Otvorila sam prozor i pitala ga što treba. Rekao mi je da je iz Elektre i da je došao očitati stanje na električnom brojilu – rekla je Katica.

Dodala je kako redovito plaća struju i da zna sve iz Elektre, a ovoga mladića nije vidjela. No pomislila je da je možda student kojeg su angažirali.

– Rekla sam mu da malo pričeka. Otključala sam vrata, a preda mnom je stajao muškarac s crnom kapom na glavi s prorezima za oči. U ruci je držao srebrni pištolj. Počeo je gurati vrata. Ali nisam se dala. Desnom sam rukom zgrabila pištolj i okrenula njegovu ruku prema dolje, a lijevom rukom sam ga zgrabila za rame – rekla je u dahu i nastavila:

– Počeli smo se naguravati. On je stalno ponavljao: ‘Daj novac’. ‘Ma kakav novac’, odbrusila sam i nastavila ga gurati. Bog mi je valjda dao snage. Uspjela sam ga izgurati i zatvoriti vrata. Okrenula sam ključ dva puta i odmah otrčala u kuću.

Nisam osjetila bolove i ni sama ne znam kako sam došla do telefona i pozvala policiju – rekla nam je hrabra baka. Policija traga za mladićem koji ju je pokušao opljačkati. Baka ima podljeve na ruci i ozlijeđen nokat. Kaže da nema novca i da preživljava od mirovine





Related Articles

Back to top button