ZadarZadne-Izdvojeno

Treba li zatvoriti Poluotok za sav promet, osim javnog prijevoza?

most-poluotokNa mrežnim stranicama Grada Zadra jučer je objavljena anketa na pitanje: Treba li zatvoriti Poluotok za sav promet, osim javnog prijevoza?
Anketa je dio Europskog tjedna mobilnosti, pojasnila je Marina Mihovilović Pajkin, podsjećajući kako su i lani imali anketu među građanima o korištenju bicikla.
Anketom su ponuđeni odgovori DA u cijelosti, DA djelomično i NE. Ako ste upisali Da, onda morate napisati i koje je preduvjete po vašem mišljenju potrebno ispuniti.
I tu se građani Zadra stavljaju u poziciju da misle umjesto gradskih službi koje su za to plaćene.
Ili urbanista koji su radili prostorne planove za Poluotok i davno odredili da će promet odvijati samo Liburnskom obalom. Umjesto stručnjaka koji su dobro bili plaćeni za izradu prometnih studija koji su završavali u ladicama. Privid javnog mnijenja ne znači i odgovornost građana koji bi trebali odlučiti ono što je već godinama znano: unutar Poluotoka je pješačka zona, ali toga se malo tko drži, jer nisu stvorene pretpostavke za ekološku opskrbu preostalih ugostitelja i trgovaca. A to je bio posao gradskih komunalaca.
Sve drugo su iluzije u Gradu koji, obzirom na veličinu baš i nema organiziran javni prijevoz jer za njim nema i potrebe.





Related Articles

Back to top button