ZadarZadne-Izdvojeno

U 10 DANA PETA SMRT NA PLAŽI Kraljev: More je toplo, ali budite oprezni!

leto-vrucina-suncanje-plaza-foto-zorana-jevtic-1403871314-524319U Tkonu na otoku Pašmanu na plaži se utopila starija ženska osoba, kojoj nažalost dolaskom Hitne pomoći više nije bilo spasa.

Prvog dana mjeseca lipnja u Ninu je pronađeno beživotno tijelo muškarca kojemu nisu pomogli ni pokušaji reanimacije. Potom je u u Pridrazi  život izgubio 14-godišnji dječak kojeg su prijatelji izvukli iz mora. Ubrzo je na Silbi u moru preminuo 36-godišnjak, a u Preku 65-godišnjak.

Možemo li ove strašne slučajeve koji su se na našem području dogodili u samo 10 dana povezati sa kobnim spojem vrućine i još nedovoljno ugrijanim morem, upitali smo meteorologa Duška Kraljeva.

„Istina, naglo smo skočili s temperature 18 na nekih 24, ljudi su požurili u more, a tijela su ostala neprilagođena. Naravno, nisam liječnik pa ne mogu zaključiti jesu li ovi slučajevi uzrok toga, ali valja biti oprezan. Zima nije bila hladna, ali stoji činjenica da smo naglo upali u ljeto. Na sreću, danas je puno bolje nego prethodnih dana. Neverin koji je došao i bura koja je zapuhala znatno je smanjila postotak vlage, ustabilio se tlak koji je prošlog tjedna bio promjenjiv, a i temperatura je ugodnija. Sve ovo godit će onima koji su u rizičnoj zdravstvenoj skupini. More, unatoč svemu, ostaje toplo. Kreće se između 23 i 24 stupnja u plićacima i na gradskom plažama, 22 na otvorenijem“ – kaže Kraljev.





Related Articles

Back to top button