ZadarZadne-Izdvojeno

U Zadru osnovana podružnica ORAH-a

orah_holy_1392478288U Zadru je danas osnovana podružnica Održivog razvoja Hrvatske ORAH, čija je predsjednica Mirela Holy.

Holy je u Zadar stigla iz Splita u pratnji stranačkih kolegica i kolega.

– Zadovoljstvo mi je danas u Zadru formirati šestu podružnicu stranke. Prema statutu stranke nećemo imati županijske već regionalne organizacije, a jedna je dalmatinska organizacija i naravno da proces kreće u središtima županija; Split i Zadar koji su realizirani te Šibenik i Dubrovnik, kada se steknu okolnosti. Formiranje se događa nakon što se prikupi više od dvadeset članova, pojasnila je Holy. Potom predsjedništvo stranke bira povjerenika koji ima ulogu predsjednika, do unutarstranačkih izbora, koji će se održati na jesen, rekla je Holy.

Kako nam je rekao 29-godišnji Ivan Guina, povjerenik za Zadar, stranka za sada u Zadru može računati s 25 članova, koji se za sada „snalaze” i sastaju „po kafićima” a u idućim će danima od Grada Zadra zatražiti prostor za rad. Uglavnom, među potencijalnim članovima stranke nema zvučnih imena.

Guina je odmetnuti SDP-ovac, koji priznaje da je teško dobiti nove članove stanke jer su mnogi razočarani u politiku, kao i on sam. Ipak, on vjeruje u novu opciju, kojoj se pridružio od prvoga dana.

– Vrlo sam ugodno iznenađen s ljudima u ORAH-u i mislim da s obzirom na iskustvo koje sam imao, mogu prepoznati kvalitetu. Programi su, ako niste dijametralno suprotnih razmišljanja, dobri, a najvažnije je povjerenje, kaže Guina koji u Zadru planira „izbacivati” planove i gotove projekte koje će javnosti predstavljati na internetu. Ima političara koji nisu kao drugi, kojima je javni interes na prvom mjestu, ovo što kažem, dokazat ćemo kroz rad. Naš primarni interes nije vlast, već bolji život u Zadru, kaže Guina i dodaje da mu je osobni cilj da ljudi koji su rekli da ne žele ući u politiku dođu do njega i pitaju kako mogu pomoći.





Related Articles

Back to top button