Uhićen Nadan Vidošević

Foto: Index.hr

Policija je jutros uhitila Nadana Vidoševića pod sumnjom da je zloupotrijebio položaj i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore. Večernjem listu potvrđeno je da je u tijeku premetačina njegova stana.

Zbog iste afere prije mjesec dana uhićeni su Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel i Davor Komerički. Vidošević je trenutačno na obavijesnom razgovoru u policiji, a tijekom dana trebao bi biti sproveden u USKOK.

Prema prvim informacijama tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio vječni predsjednik Komore – Vidošević.

Podsjetimo, dosadašnja istraga pokazala je da je glavna Vidoševićeva operativka Zdenka Peternel putem fiktivnih računa i faktura uz pomoć Igora Premilovca i Davora Komeričkog izvlačila novac iz HGK.

Komerički je osigurao tvrtke koje su ispostavljale fiktivne račune, a Igor Premilovac bio je zadužen za prebacivanje novca u inozemstvo, podizanje gotovine i vraćanje tog novca u Hrvatsku.

Za te usluge Premilovac je sebi ostavljao proviziju od deset posto. Koliko je poznato, Premilovac je od početka surađivao s USKOK-om i nije pritvoren. Očekivalo se da će nakon nekog vremena kriminal u HGK priznati i Zdenka Peternel, no čini se da ona i dalje ne surađuje s tužiteljima nego da je dokaze koji vode prema Vidoševiću USKOK pribavio na neki drugi način.