Zadar

USKOK istražuje Longina zbog neplaćanja veza

JAHTA KOJU JE OTKRIO ZADAR NEWS

USKOK je na službenoj stranici priopćio kako je donio rješenje o provođenju istrage protiv župana Zadarske županije Božidara Longina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Longina se sumnjiči da je 9. rujna ove godine na otoku Istu iskoristio poziciju župana, a time i ovlaštenog predstavnika Zadarske županije kao osnivača Županijske lučke uprave Zadar, kako bi si osigurao besplatno korištenje veza u Luci za brodicu kojom je tom prilikom upravljao.

“Zašto ti meni naplaćuješ?”

Longin je 8. rujna vezao brodicu na tranzitni vez Luke s namjerom da ga koristi do 10. rujna 2023. godine. Međutim, kada je lučki redar 9. rujna Longinu izdao račun za korištenje veza u iznosu od 48.60 eura, župan se pobunio, iako je znao da se sukladno Odluci o visini lučkih pristojbi i lučkih naknada ŽLU-a korištenje veza naplaćuje.

“Zašto ti meni naplaćuješ?” upitao je Longin lučkog redara, koji mu je odgovorio da ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez. Lučki redar je dodao da za svoj rad odgovara ravnatelju Županijske lučke uprave, na što je Longin odgovorio da je on šef ravnatelja te poručio lučkom redaru da račun stornira. 

Zbog autoriteta koji okrivljenik ima kao župan Zadarske županije i predstavnik osnivača njegovog poslodavca lučki redar je račun stornirao, navode iz USKOK-a.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button