IzdvojenoZadar

USKOK-ov optuženik Kalmeta posljednji na listi za Sabor

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, na sjednici Nacionalnog vijeća stranke danas je predstavio liste za izborne jedinica diljem ciljele Hrvatske.
 
Najveće pojačanje za IX. jedinicu donosi predsjednik Županijskog odbora stranke, Božidar Kalmeta, sa čijim se imenom spekulira već mjesecima, no večeras je njegova kandidatura definitivno potvrđena, i to na 14. mjestu. Ovo je očekivana odluka šefa HDZ-a s obzirom da je Kalmeta najkarizmatičnije ime lokalnog HDZ-a te bi stranačkoj listi u ovoj jedinici trebao donijeti i najviše preferencijalnih glasova.
 
Na drugom je mjestu dosadašnja saborska zastupnica Grozdana Perić, na petom gradski vijećnik Rade Šimičević, na osmom Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora i dugogodišnji predsjednik Mladeži HDZ-a i na 12. Nikolina Baradić, predsjednica županijske Mladeži HDZ-a.
 
Kao što je poznato, nositelj liste u IX. jedinici je ministar uprave u Vladi RH, Ivan Malenica. Tridesetpetogodišnji Šibenčanin u Zadru je slabo poznat, no snagu listi trebala bi dati upravo ova imena iz Zadarske županije.
 
Iz igre je ispao dosadašnji saborski zastupnik, načelnik Jasenica Martin Baričević, kojemu su zacijelo naštetila učestala pisanja medija o njegovu radu.
 
Podsjetimo, Županijski odbor HDZ-a na nedavnoj je sjednici sastavio je listu prijedloga na kojemu su bili: Nikolina Baradić, Martin Baričević, Josip Bilaver, Snježana Jurinić, Božidar Kalmeta, Nevenka Marinović, Bruno Milin, Josipa Mrkić, Dario Nakić, Grozdana Perić, Maja Pletikosa, Melanija Ražov Radas, Rade Šimičević i Nataša Turbić. No, kandidatura načelnice Gračaca, naravno, više nije dolazila u obzir nakon privođenja zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti, a na listi kandidata ostalo je ovih pet kandidata.





Related Articles

Back to top button