Uvodi se probna autobusna linija Gaženica-Poluotok

Na sastanku načelnika otočnih općina s predstavnicima Liburnije jučer je dogovoreno da se probno uvede autobusna linija Gaženica-Poluotok. Naime, do sada je autobus iz Gaženice vozio do Autobusnog kolodvora pa bi putnici tamo presjedali na druge autobuse, ovisno gdje žele ići.

– U cilju privlačenja putnika u Gaženicu, a i veće praktičnosti, na mjesec dana ćemo uvesti direktnu liniju Gaženica-Poluotok koja bi vozila iz Gaženice odmah po pristajanju trajekta. Probna linija će trajati mjesec dana i, ako se pokaže opravdanom, uvest će se kao stalna, rekao je Edvin Šimunov, direktor Liburnije, jučer nakon sastanka.

Kako je dodao, na sastanku je još dogovoreno da predstavnici općina predlože raspored autobusnih linija koji bi otočanima više odgovarao od postojećeg.

– Radi se samo o finom uštimavanju, o nekoliko minuta u polascima i dolascima autobusa, rekao je Šimunov, uvjeren da će se sve do krajnjih detalja dogovoriti na zadovoljstvo svih.

Još jedna dobra vijest je da će se na autobusnoj stanici u luci u Gaženici postaviti nadstrešnica kako bi se putnici koji čekaju autobus sklonili od kiše i sunca.