ZadarZadne-Izdvojeno

Uz e-learning nazaposleni do 35 godina mogu do novog zanimanje

idZadarskoj javnosti danas je predstavljen projekt „Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih” u čijoj provedbi kojeg sudjeluje i Pomorska škola Zadar.

Potporu daje i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt vrijedan više od 200.000 eura, najvećim dijelom financira Europska unija. Jedna od projektnih aktivnosti je i osposobljavanje određenog broja nezaposlenih za deficitarno, tržišno traženo i dobro plaćeno zanimanje: tehničar za informatičku podršku, a realizirat će se tijekom svibnja i lipnja.

Koji su uvjeti potrebni za prijavu pojašnjava Jelena Buzov iz zadarskog Zavoda za zapošljavanje. “Svi oni koji žele sudjelovati moraju biti u dobi od 18 do 35 godina, da su prijavljene na Zavod za zapošljavanje i da imaju najmanje srednju školu. Na motivacijskoj radionici nezaposlene osobe moći čuti detalje o ovome projektu će se održati 28. i 29.travnja, a prijave traju do 24. travnja.” – rekla je Buzov.

Provedba ovog projekta, ukupnog naziva Kompetenca, doprinijet će konkurentnosti radne snage Zadarske i Sisačko-moslavačke županije i smanjenju broja nezaposlenih otvarajući vrata u ICT sektor, svijet rada i razvijajući tržišno konkurentne kompetencije. I to ne u nekoj dalekoj, već u vrlo skoroj budućnosti, tj. u sljedećih nekoliko mjeseci. Naime, jedna od projektnih aktivnosti jest i osposobljavanje određenog broja nezaposlenih za deficitarno, tržišno traženo i dobro plaćeno zanimanje: tehničar za informatičku podršku, a realizirat će se tijekom mjeseca svibnja i lipnja 2014. godine u Zadru i Sisku. Za polaznike, kao krajnje korisnike, ovo će osposobljavanje, u trajanju od 140 sati, biti potpuno besplatno.





Related Articles

Back to top button