ZadarZadne-Izdvojeno

Večeras dugoočekivani baletni spektakl

imageDugoočekivani baletni spektakl “Orašar” Petra Iljiča Čajkovskog u izvedbi Carskog ruskog baleta, uz sudjelovanje 60-ak učenika Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa, večeras konačno dolazi u Zadar.

Balet u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku počinje u 19 sati, a predstavit će nam se u koreografiji i uz libreto Gediminasa Tarande. “Orašar” je posljednje od tri baletna djela velikana svjetske glazbe Petra Iljiča Čajkovskoga i jedno od najljepših djela klasične baletne literature. U sto dvadeset godina od praizvedbe, njegova popularnost kod publike diljem svijeta stalno raste i vjerojatno ne postoji nijedna generacija mladih koja nije odrastala uz taj balet. U svojim kasnijim godinama Čajkovski je volio pobjeći u dječji svijet bajki i priča te je za predložak Orašara uzeo Hoffmannovu dječju pripovijest u obradi Dumasa sina, od koje je sastavio baletni libreto zajedno sa svojim prokušanim suradnikom, koreografom Mariusom Petipaom.

Ulaznice za Orašara mogu se kupiti u sustavu Eventima ili u Turističko-informativnom centru TZG Zadar na Narodnom trgu po cijeni od 100 kuna za parter, 80 kuna za teleskopske tribine i 60 kuna za tribine. Djeca do 9 godine starosti u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz. Zbog ograničenih mjesta na parteru i teleskopskim tribinama, djeca bez plaćene ulaznice nemaju pravo na sjedalo, odnosno mogu sjediti u krilu roditelja.

Gledatelji s ulaznicama za sjedala na teleskopima i tribinama trebaju ući na ulaze B i D, a gledatelji s ulaznicama za parter na Ulaz VIP. Osobe s invaliditetom u kolicima imaju besplatan ulaz na Ulaz Press.





Related Articles

Back to top button