ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Vidaković: Želimo ostati neporaženi

rajkoPrvo bih iskoristio priliku čestiti Ciboni i Cedeviti na ulasku u finale ABA lige i time u Euroligu, a posebno Ciboni na osvajanju naslova prvaka. To je veliki uspjeh za hrvatsku košarku i sport uopće – rekao je na početku jučerašnje konferencije za novinare Rajko Vidaković, trener Zadra.

Njegova će momčad večeras u dvorani Dražena Petrovića pokušati iznenaditi svježeg pobjednika regionalne lige i tako ostati sama na vrhu Lige za prvaka, te se još malo odvojiti od vječnog rivala. Zadrani trenutačno imaju omjer 6-0, a Cibona 5-1, kao i Cedevita.

– Potrefilo se tako da mi prvi igramo s njima odmah nakon osvajanja ABA lige. Očekujem punu dvoranu. Vjerojatno će Zagrepčani doći proslaviti njihov naslov. Ispalo je da ljepše nije moglo i za njih i za nas. Bit će dobra atmosfera, a nadam se da će takva biti i utakmica.

Iako su u boljoj poziciji na tablici, Zadrani su svjesni da je kvaliteta, objektivno, na strani protivnika.

– Cibona je veliki favorit, međutim, ne idemo na utakmicu s bijelom zastavom, nego se s njima nadigravati i pokušati se još jednom kući vratiti neporaženi. Naravno da neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe – ističe Vidaković.

Prema prvotnom rasporedu, Cibona i Zadar trebali su igrati prije završnog turnira ABA lige, ali je HKS odgodio cijelo kolo na tjedan dana.

– To nam je malo poremetilo dobar ritam, jer smo bili u pobjedničkom nizu. Nismo željeli da se ta utakmica odgodi, međutim, u interesu hrvatske košarke je ipak odgođena. Umor im neće nešto puno značiti. Imali su tri dana da se odmore. Osim toga, kada te kao sportaša pukne adrenalin, umor nestaje. A motiva im sigurno neće nedostajati, za kraj će Vidaković.





Related Articles

Back to top button