ZADAR SportZadne-Izdvojeno

VIDEO – 200 cm visoki Romeo Travis novi je igrač Zadra!

Poštovani,
Obavještavamo vas da je dana 06.08.2012. Rome Travis, 28 godina, visok 200 cm, pozicija 4, američki državljanin, potpisao jednogodišnji ugovor sa KK”Zadar”. 
S poštovanjem,
Vana Dundov – stoji u kratkom klupskom priopćenju koje je poslano sa službene klupske e-mail adrese u 9:52 sati.

Romeo Travis, 27-godišnji Amerikanac, visok dva metra, koji igra na poziciji krilnog centra, trebao bi postati novi član Zadra. Svi uvjeti transfera su dogovoreni i čeka se još samo pismena potvrda, što bi trebala biti puka formalnost.

– Mislimo da je on igrač s karakteristikama koje trebaju našoj momčadi – kazao je Branko Skroče, poručivši da ipak treba sačekati službenu potvrdu kako bi se o Travisu moglo pričati kao o igraču Zadra.

Travis je karijeru počeo na koledžu St. Vincent – St. Mary u gradu Akron u američkoj saveznoj državi Ohio. Tamo je igrao s ponajboljim košarkašem današnjice LeBronom Jamesom, s kojim je i danas dobar prijatelj, a snimili su i dokumentarni film “More than a game”, “Više od igre”. U rodnom je gradu pohađao i sveučilište, a u Europu je prvi put stigao u ljeto 2007. i to u španjolsku Cantabriu. U prosincu iste godine preselio je u Huelvu, da bi sljedeće dvije sezone proveo u njemačkim klubovima Ulmu i Tubingenu. Posljednje dvije godine igrao je u Izraelu, prvo u Barak Netanyi pa u Hapoel Gilboi Galil. S tim je klubom prošle sezone ligaški dio prvenstva Izraela završio na drugom mjestu, iza nedostižnog Maccabija, nakon čega je ispao u četvrtfinalu, te se okitio naslovom pobjednika Balkanske lige. U tom je natjecanju bio na prosjecima od 13,4 poena, 6,6 skokova i 2,2 asistencije za 25 minuta, dok je u izraelskom prvenstvu za 30 minuta prosječno postizao 17,9 poena, uz 6,6 skokova i 2,5 asistencija. Njegovim dolaskom, te eventualnim ostankom Franka Kaštropila, Zadar bi praktički zatvorio centarsku liniju za nadolazeću sezonu. Kaštropilov status, kao i onaj Bariše Krasića, još nije definiran. Obojica svakodnevno naporno treniraju i nastoje pokazati treneru Anti Nazoru da imaju ono nešto, što može pomoći njegovom Zadru. Što se bekovske linije tiče, klub je još uvijek u potrazi za prvim razigravačem. Nakon što je prva želja otpala, situacija je ovakva.

– Imamo nekoliko opcija. Jedna je iskusan igrač, a jedna “rookie” iz SAD-a, što nije bila naša prva opcija, ali ovaj izgleda vrlo dobro i ne možemo ga tek tako otpisati. Ovih dana ćemo odraditi još neke provjere i odlučiti – kaže sportski direktor, dodavši da, ako pojačanje bude spomenuti “rookie”, otpada mogućnost dolaska Litvanca, koji je još uvijek u kombinacijama – piše Zadarski list.

 

http://www.youtube.com/watch?v=wJdCskoOIws





Related Articles

Back to top button