IzdvojenoZadar

VIDEO – Anđela i Zrinka opet su gostovale u Aktualnom: Osim nas nezakonite otkaze dobile su računovotkinja i profesorica matematike

RAVNATELJA ŠTITI DIO HDZ-a i DIO KLERA

Zrinka Škara i Anđela Vulin, profesorice koje su dobile otkaze u Srednjoj školi Biograd na moru samo zato što su ravnatelja Ivicu Kera prijavljivale zbog niza nepravilnosti u radu gostovale su još jednom u emisiji Aktualno.

Podsjećamo, portal ZADAR News otkrio je 8. rujna veliku aferu u Srednjoj školi Biograd na moru u kojoj je glavni akter ove nimalo zabavne priče ravantelj škole Ivica Kero. On je Zrinki Škari, profesorici engleskog i francuskog jezika i pedagoginji Anđeli Vulin dao nezakonite otkaze unatoč činjenici kako niti jedna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u njihovom radu. Više o tome možete pročitati ovdje.

Ovaj put fokus je bio na drugim ženama koje su također dobile nezakonite otkaze, a radi se o profesorici matematike i računovotkinji. U razgovoru za Aktualno Zrinka i Anđela kazale su kako ravnatelj mora odgovarati zbog svojih nedjela.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

‘Ivan Šimunić je slabić koji štiti ravnatelja’

Pedagoginja Anđela Vulin na početku intervjua kazala je kako ravnatelj Ivica Kero ima puno dublje razloge za šutnju od onih koje je naveo. Kazala je i kako pročelnik u Zadarskoj županiji Ivan Šimunić štiti ravnatelja. Kazala je i kako bi Šimunić trebao javno iznijeti svoje viđenje o cijeloj situaciji, međutim, on to ne čini.

– Ovo vidim kao jedan oblik nasilja nad nama jer ako krenete od činjenice da nasilnik uvijek bira slabiju žrtvu od sebe, onda ovu situaciju možemo reflektirati na našu situaciju. Pročelnik je na višoj funkciji od nas i svojim potezima na neki način može odlučivati o našoj situaciji. Po mom mišljenju on to i čini, ali ja bih tu dodala da je svaki nasilnik zapravo slabić koji želi pokazati svoju moć. Tako gledam na šutnju pročelnika, kao jedan potez slabića.

Nezakonit otkaz profesorici matematike i računovotkinji

Škara je opisala kako je profesorica matematike pod vrlo čudnim okolnostima također završila s otkazom.

– Negdje u ožujku 2019. profesorica matematike je došla raditi u našu školu, čiji rad je prepoznat i ocijenjen kao izvrstan od strane samog ravnatelja i stručne službe škole došao je u pitanje zbog njenih nesuglasica s ravnateljem koje su bile dosta učestale i ravnatelj je često imao pritužbe na rad te kolegice, ali je unatoč tome s njom sklopio ugovor o radu unaprijed. A onda je u nekoj situaciji gdje je došlo do jedne vrlo ružne scene raskinuti taj ugovor o radu koji je bio unaprijed sklopljen, da bi isti dan raspisao natječaj bez da joj je pružio priliku da se očituje o tome. Tek dan kasnije je dobila nekakav dopis na koji se nije imala priliku očitovati jer je raspisan novi natječaj. Nakon toga je zatražila zaštitu svojih prava od strane Školskog odbora koji po tome nikad nije postupao iako je tražila zaštitu tih prava. Školski odbor i njihov rad i u toj konkretnoj situaciji je diskutabilan i upitan i pokazao se lošim jer o tome nisu raspravljali. S druge strane, kad je ravnatelj imao nadzor prosvjetne inspekcije kazao je da se radilo o opomeni koja je izrečena kolegici. On se nije sam sa sobom mogao dogovoriti što je to po njemu. Samo se zna da je isti dan raspisan natječaj i da se situacija prelomila preko koljena – govori nam Škara.

Dokazano je da je prosvjetna inspektorica iz Zadra štitila ravnatelja Kera

Škara i Vulin govorile su i o prosvjetnoj inspektorici iz Zadra koja je u očitom dosluhu s ravnateljem Kerom, proizlazi to iz jedne nevjerojatne situacije. Naime, nakon što je jedan djelatnik škole prosvjetnoj inspektorici u Zadru prijavio nepravilnosti u radu ravnatelja, zadarska inspektorica nije pronašla nikakve nepravilnosti u njegovom radu, dok je ona u Splitu u istom predmetu pronašla brojne nepravilnosti i nezakonitosti u radu.

– Usporedile smo dokumentaciju iz Splita i Zadra iz koje se vidi kako prosvjetna inspektorica iz Zadra nije radila svoj posao kako treba i u tom slučaju je dokazano pogodovala ravnatelju škole i to je prijavljeno njezinom šefu, međutim, dobili smo odgovor da rad drugih prosvjetnih inspektora nije revizija rada prosvjetne inspektorice iz Zadra. Oni su otkrili da smo mi uočili nepravilnosti. Zapravo su kolege prosvjetne inspektorice iz Zadra utvrdile nepravilnosti u njenom radu – kazala je Vulin.

Ravnatelj oštetio učenike, nije im isplatio njihovih 13 tisuća kuna

U nastavku razgovora Vulin i Škara opisale su kako je i računovotkinja završila na ulici, kao i kako učenicima nije isplaćeno 13 tisuća kuna za maturalnu večeru.

Opširnije u emisiji koju možete pogledati ispod ovog teksta.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Prvo gostovanje Zrinke i Anđele u Aktualnom: 

Gostovanje sindikalista Željka Stipiča:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button