Zadar

VIDEO – Bivši radnici Croatia Zadar line-a zaustavili promet

Bivši radnici Croatia Zadar line-a, nekad jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki, ponovno su prosvjedovali. Ni 16 godina nakon što je tvrtka u stečajnom postupku likvidirana, nisu dobili zaslužene otpremnine.

Simboličnim zaustavljanjem prometa bivši radnici propalog Croatia Zadar Linea još jedanput upozorili su na svoj problem. 16 godina čekaju da se riješe sudski postupci vezani za imovinu tvrtke, vrijednu oko 100 milijuna kuna. O tome ovisi isplata njihovih otpremnina.

Tko je jamio jamio je, čini mi se da se tako dešava i s Croatia Zadar lineom. Mi ne da smo ogorčeni, razočarani, da to ne možete virovat. 16 godina stečaj i imamo dokaze da je to nezakonito napravljeno, da to niti jedan sud ne ragira. – kaže bivši radnik Predrag Dušević.

Sve je ovo zakuhala naša uprava. Njih tri, četiri čovika. Da bi sve ovo što su tražili radnici dobili treba vratiti ukradeno. – govori Ive Števanja zamjenik glavnog sindikalnog povjerenika.

Bivši radnici, njih 50-ak, potražuje 15 milijuna kuna. 15 ih je umrlo i nikada neće dočekati otpremnine. Sa staroga zadarskog kolodvora, zbog kojega se također vodi spor, nekadašnji radnici još su jedanput pozvali mjerodavne da ubrzaju rješavanje sudskih postupaka.

To je ono najmanje što ovi ljudi zaslužuju. Tvrtka je nažalost uništena u pretvorbi koja je bila sumnjiva, vrlo problematična – ostaje samo isplata otpremnina. Očekujemo da hrvatska Vlada nova više ne dozvoli da se postupci vode ovoliko. – traži pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

Radnici vjeruju da će ovaj prosvjed biti prekretnica, a bude li trebalo, spremni su, kažu, i na radikalnije sindikalne akcije.





Related Articles

Back to top button