Zadar

VIDEO: Deložirana Ivka Alagić tvrdi: “Sve je to samo pranje love”

Jedna od žrtava spornih kredita RBA zadruga, koje su u Hrvatskoj poslovale bez dozvole HNB-a, deložirana je iz kuće u Zadru. Gospođa Ivka Alagić zbog nevraćanja duga ostala je bez nekretnine čija je vrijednost višestruko veća od iznosa koji je dobila spornim kreditom.

Primila je 250 tisuća eura, od čega je dio otišao posrednicima. Sada ostaje bez kuće vrijedne više od 900 tisuća eura.

To je kriminal više od kriminala a od prevare to je sitno to je jednom riječju pranje love. – kaže Ivka Alagić, ovršnica.

Iako je parnični postupak u kojem se utvrđuje ništetnost ugovora o kreditu u tijeku, deložacija je provedena. Kuća, u donedavnom vlasništvu Ivke Alagić, dobila je nove stanare.

Navedeni ugovor nije ovjeren niti u Austriji niti u Hrvatskoj i kao takav nije pravno perfektan niti valjan
Rba štedionice nemaju ovlaštenje za bankarsko poslovanje u republici hrvatskoj tako da je ovo lov u mutnom. – govori zamjenik opunomoćenika Ivan Zubčić.

Nisu imali dozvole za rad u to doba, retroaktivno ih nemogu napravit samim tim nemaju niti ovršnu ispravu legitimnu za ovršnost na teritoriju RH. – objašnjava Ksenija Miščević, obiteljska prijateljica.

Zbog kamata, gospođi Alagić prijeti oduzimanje i ostalih nekretnina, vrijednih gotovo četiri milijuna eura. U jednoj od njih trenutačno živi. Ako bez nje ostane, gubi krov nad glavom.

Na ulicu, na ulicu – kaže Ivka Alagić.

Ivka Alagić samo je jedna od žrtava spornih kredita. Mnogo ih je koji zbog njih strepe od ovrha i deložacija.





Related Articles

Back to top button