112IzdvojenoZadar

VIDEO DEMANTIRA ANTU RUBEŠU: Fizički je napao novinara Hrvoja Bajla dok je radio svoj novinarski posao pa policiji dao lažni iskaz

LSNIMKA DEMANTIRA RUBEŠU I GUNJEVIĆA

Novinar i vlasnik portala ZADAR News danas je po drugi put fizički napadnut od strane Ante Rubeše, predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar. Prvi napad dogodio se u siječnju kada je Bajlu Rubeša skočio na auto nezadovoljan njegovim pisanjem o njemu. Danas je Bajlo napadnut dok je radio svoj posao. Opet od strane Rubeše.

“Negdje između 14 i 20 i 14 i 25 došao sam u službene prostorije Košarkaškog luba Zadar nakon što sam se 15. lipnja 2022. godine u 21 sat i 58 minuta čuo s v.d. direktora Košarkaškog kluba Zadar, Davidom Gunjevićem, o čemu prilažem screenshot koji dokazuje da smo se tada i čuli. U tom telefonskom razgovoru David i ja smo se dogovorili da ću ja u ponedjeljak između 14 i 15 sati doći u službene prostorije kluba”, govori Bajlo.

Ovo nije prvi put da Bajla fizički napada Rubeša

“Nakon što sam prošao prva vrata, došao sam gore do hodnika na kojem usam sreo Zdenka Perića kojega sam pitao u kojoj je kancelariji David Gunjević, na što mi je on pokazao. Pokucao sam, otvorio vrata i vidio da je David okrenut leđima. Mislim da je bio usred nekakvog konferencijskog poziva. Kako sam shvatio da radi, taman sam se okrenuo da ću otići. Međutim, tada je s kauča koji se nalazi s desne strane ustao Ante Rubeša i počeo mi govoriti da napustim službene klupske prostorije jer su one privatne. Štogod to značilo”, rekao je Bajlo.

Bajlo je radio svoj posao i došao na dogovoreni sastanak, a onda je napadnut

“Po odlasku iz Jazina sastao sam se s Davidom Gunjevićem koji mi je rekao da će postupiti po zakonu i da će mi, ako taj papir imam, dati na uvid sve fakture iz mandata Borisa Skroće, dakle, od 2013. do 2017. godine. Još ću dodati kako sam se s Gunjevićem sastao više puta samo ove godine i na tim sastancima mi je sam rekao da će mi, ako to bude u mogućnosti, dostaviti dokumente na koje imam pravo prema Zakonu o pravu na pristup informacijama. Mi smo se dogovorili da će on tu dokumentaciju meni i dostaviti, međutim, unatoč dogovoru, danas nismo ništa postigli iz razloga što je Rubeša fizički nasrnuo na mene i pokušao me zastrašiti”, kazao je Bajlo.

Rubeša i Gunjević policiji su dali lažni iskaz, snimka ih u potpunosti demantira

“Mene u konačnici Rubeša nije istjerao iz prostorija, već sam iz istih sam otišao. Sramota je i ruglo da klubom upravlja lik koji je na listi SDP-a i koalicije ušao u Gradsko vijeće, pretrčao HDZ-u prilikom izglasavanja proračuna, izlevatio KK Zadar i sad pokušava sprovoditi silu i nasilje.

Po dolasku kući o svemu izvijestio Hrvatsko novinarsko društvo, predsjednika HND-a i sve nadležne institucije s obzirom da sam napadnut na mom poslu i zbog mog rada. Usput, ovo nije prvi put da me Rubeša fizički napada. Još u siječnju ove godine Rubeša me fizički napao, zbog čega sam ga i prijavio policiji. Što je u tom predmetu napravljeno, još uvijek ne znam”, za kraj će Bajlo.

A kako su Ante Rubeša i David Gunjević policiji dali lažni iskaz kazavši da ničega od navedenoga nije bilo, pogledajte u video snimci ispod ovoga teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button