IzdvojenoZadar

VIDEO: ‘Iza pljačke europskih milijuna stoji zločinački klan Kalmeta – Livaković’

KNEŽEVA PALAČA

Gost emisije Aktualno bio je suspendirani djelatnik Grada Zadra i nekad jedna od ključnih osoba zadužena za javnu nabavu u Gradu Zadru, Mario Živković.

Kao što smo već objavili, on je u razgovoru za naš portal dokazao da su ministar Šime Erlić i saborska zastupnica Grozdana Perić u izjavama koje su dali medijima prošle srijede, reagirajući na Živkovićeve optužbe, javno lagali kako im se Živković nikad nije obraćao i upozoravao na nezakonitosti oko Kneževe palače.

Živković je u Aktualnom kazao kako je DORH-u i USKOK-u podnio kaznenu prijavu zbog Kneževe palače. Projekt se, podsjetimo, odvijao za vrijeme gradonačelničkog mandata Božidara Kalmete, a pročelnik za EU fondove bio je današnji ministar Šime Erlić, dok je Grozdana Perić, danas saborska zastupnica u inkriminirano vrijeme bila šefica financija Grada Zadra.

Štoviše, Živković je svoje tvrdnje potkrijepio dokumentom kojega možete pročitati u ovom članku. Također, cijelo gostovanje Živkovića možete pogledati ispod ovog teksta.

U nastavku intervjua Živković je više puta jasno napomenuo kako je iza pritisaka kojima je bio izložen posredno stajao osobno Božidar Kalmeta, a to mu je u jednom trenutku rekao i sam Erlić, kazao je Živković koji je više puta upozoravan da ubrza protuzakoniti proces.

Nešto kasnije ZADAR News je doznao da je iza projekta Kneževa palača, uz Kalmetu i njegovog kuma, vlasnika Plotera, stajao i sveprisutni Zdravko Livaković.

– On je bio mozak svega i bez njega se nije moglo napraviti ništa. Na kraju, D&Z je i bio dio projekta pa bi bilo lijepo da se i njihova uloga u cijeloj aferi istraži. Osobno znam da je Livaković imao hrpu sastanaka s Kalmetom na temu Kneževe palače i u cijeloj priči je imao svoj interes, kao i Kalmeta. Oni su praktički bili zločinačko udruženje, jednako kako ih opisuje i USKOK u svojoj optužnici – govori nam izvor jako dobro upućen u poslove oko Kneževe palače.

Od svog drugo izvora doznali smo kako će svi oni koje je Živković spomenuo u svom intervjuu uskoro biti ispitani, a o svemu je izviješten i Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button