ZADAR SportZadne-Izdvojeno

VIDEO: Košarkaši Zadra poraženi od Partizana

ive_1426492582U derbiju 25. kola regionalne ABA lige Cedevita je u dvorani II Doma sportova pobijedila Budućnost 80-68, dok je Zadar teško stradao na gostovanju kod Partizana 53-87.

Cedevita je pobjedom protiv Budućnosti ostala na četvrtom mjestu, ali je uoči zadnjeg kola ostala u igri za treću poziciju kojom bi u polufinalu izbjegla lidera Crvenu zvezdu. Cedevita ima pobjedu manje od Budućnosti i Partizana, ali je bolja od oba kluba u međusobnom skoru. U zadnjem kolu Cedevita gostuje kod Szolnokija i pobjedom bi osvojila treće mjesto, jer Budućnost i Partizan igraju međusobno.

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 20 koševa, pet skokova i šest asistencija, Karlo Žganec sa 14 koševa, Tomislav Zubčić sa 12 koševa i sedam skokova, te Ivan Ramljak 11 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Boris Savović sa 28 koševa i devet skokova, te Suad Šehović sa 15 koševa.

U dvoboju između Partizana i Zadra nije bilo neizvjesnosti i Beograđani su na koncu slavili 87-53. Kod Partizana su najefikasniji bili Joshua Akognon sa 16 koševa i Milan Mačvan sa 12 koševa i 10 skokova. Kod Zadra koji je nastupio bez najboljeg igrača Jamesa Florencea, najefikasniji su bili Josip Sobin sa 16 i Franko Šango s devet koševa.

Lider ABA lige Crvena zvezda na gostovanju je pobijedila Igokeu 85-80. Večeras se još sastaju MZT i Cibona.

Uoči zadnjeg kola Crvena zvezda vodi sa 23 pobjede i dva poraza, Budućnost i Partizamn imaju skor 18-7, a Cedevita je četvrta sa 17 pobjeda i osam poraza. Zadar je deveti (11-14), Cibona drži 12. mjesto (9-15), a na posljednjem mjestu je Levski (2-23).





Related Articles

Back to top button