VIDEO – Ovo su e-mailovi koje je za svog dečka Williama Kotlara pisala državna odvjetnica Branka Rukavina s kojim je vršen enorman pritisak na novinara Hrvoja Bajla

PODCAST NOVINARA HRVOJA BAJLA

U svom podcastu koji je prije nekoliko dana objavljen na Facebooku i na YouTube-u, glavni urednik ZADAR Newsa, Hrvoje Bajlo, objavio je dosad neobjavljene e-mailove koje mu je u listopadu 2023. godine slao William Kotlar, dečko zamjenice Općinske državne odvjetnice u Zadru, Branke Rukavine. Samo dan nakon što se Kotlar obratio Bajlu s dva e-maila, u ranim jutarnjim satima sljedećeg dana e-mail je Bajlu s privatne G-Mail adrese poslala i sama Branka Rukavina koja je za to vrijeme pravno i službeno postupala prema novinarima Domagoju Margetiću i Hrvoju Bajlu vezano za izmišljenu kaznenu prijavu koju je protiv novinara podigao Božidar Kalmeta.

Dokazano je da je e-mailove Williamu Kotlaru pisala Branka Rukavina

Podcast kojega je dosad pogledalo preko 6 tisuća ljudi zanimljiv je i zbog činjenice da je u njemu dokazano kako je e-mailove Kotlaru, koje je onda on slao Bajlu, zapravo pisala državna odvjetnica Branka Rukavina.

Bajlo je u svom podcastu objasnio i kako je Kotlar u dobrim i prijateljskim odnosima s Božidarom Kalmetom, a postavlja se i pitanje zbog čega se uopće Kotlar obratio Bajlu e-mailovima u listopadu prošle godine i zbog čega se prepoznao u tekstovima objavljenima na ZADAR Newsu u kojima se spominje “pravomoćno osuđivani diler koji je dobio otkaz u Carini” i koji je u vezi s državnom odvjetnicom Brankom Rukavinom. 

Prvo e-mailovi pa prijetnja smrću novinaru nasred ulice

Nešto više od pola godine nakon što je Kotlar Bajlu proslijedio e-mailove koje mu je napisala Branka Rukavina, Kalmetin prijatelj na Branimirovoj obali zaprijetio je smrću novinaru Bajlu kazavši mu kako je “mrtav kad ga se uhvati Branka Rukavina”.

Na sastancima u hotelu Igora Musapa uoči uhićenja novianara Domagoja Margetića i Hrvoja Bajla uz državnu odvjetnicu Branku Rukavinu bio je i Bore Mršić?

U podcastu je objašnjeno i kako se i tko uoči uhićenja novinara Domagoja Margetića i Hrvoja Bajla sastajao u hotelu ZaDar u vlasništvu Igora Musapa. U tom kontekstu spomenuti su Božidar Kalmeta, Branka Rukavina, William Kotlar i nekadašnji šef krim policije Bore Mršić.

Državna odvjetnica Branka Rukavina svojim neprofesionalnim kontaktiranjem novinara na čijem predmetu je radila i direktnim pokušajem utjecaja na “okrivljenika” zrela je za izvanredni otkaz