112IzdvojenoZadar

VIDEO – “Pijani policajac u Korlatu skinuo je majicu, prijetito pištoljem i izudarao mog prijtelja”

Iz policijskog izješća koje je jutros dostavljeno zadarskim redakcijama proizlazi kako su tri osobe fizički napale policajce u obavljanju svog posla, međutim, ekskluzivna video snimka koju objavljuje ZADAR News baca potpuno drugačije svjetlo na cijelu priču.

– Bila je fešta u selu Korlat. Na fešti su cijelo vecer bila dva policijska službenika Matej M. i Niko M. koji su sjedili u službenom policijskom automobilu i pili (donosilo im se piće sa šanka). Na kraju večeri u dva sata ujutro, kad je stala muzika rekli su da se raziđemo, na što je mladić sa snimke pijano odbrusio i oni su ga tražili osobnu. Išli su do automobila po osobnu, policajac mu je svijetlio u lice i taj dečko se derao da mu ne svijetli u lice, na što se policajac počeo istp derati da je on policija i da se on sad dere i da mu da osobnu. Momak mu je na to odgovorio da mu da broj svoje iskaznice na što je ovaj poludio i srušio ga na zemlju i počeo ga tuči. Moj brat je sve snimao i smirivao situaciju. Tada je došao drugi policajac i kad su skužili da su snimljeni počeo je prijetiti da ce izvaditi pištolj na nas. Mahao je pendrekom i derao se. Kasnije je skinuo majicu i derao se, a ja sam mu rekla da je pijan na što mi se unio u lice.

Došla je interventa, njih nekoliko koji su svjedočili tome da su im kolege popili, ali su se pravili ludi. Na snimci momak koji snima i smiruje situaciju je sada optužen da je napao policijskog službenika samo da bi se pokrili jer su bili pijani na dužnosti
 
Optužili su dečka da je policajca udario s leda, a na mjestu događaja je tvrdio da mu je na prsima krv od udarca (kako na prsima ako je dobio udarac s leđa?). Krv je bila od momka kojega je policajac tukazo – kazala je ekskluzivno za ZADAR News Lucija Žorić razočarana lažima iznesenim u službenom priopćenju od strane policije. Inače, Lucija je osobno svjedočila nemilom incidentu.
 

 
Službena policijska priča dijametralno je suprotna od onoga što se objektivno dogodilo:
 
– Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 33, 24 i 23 godine, koje se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi te prijetnju.

U subotu u 02,15 sati u Korlatu,  prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira,  a za vrijeme postupanja prema 33-godišnjaku, koji se opirao i pri tom vrijeđao policijske službenike, prišli su im 24 i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce, nakon čeg su se udaljili, dok je  33-godišnjak je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem 33-godišnjaka se  sumnjiči za kazneno djelo prijetnje te prisile  prema službenoj osobi, dok se 23 i 24-godišnjaka sumnjiče za prisilu prema službenoj osobi te su sva trojica uz kaznene prijave predana pritvorskom  nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Isto tako je utvrđeno kako su te večeri 31-godišnjak i drugi 23-godišnjak vrijeđali i omalovažavali policijske službenike, te su uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru – stoji u policijskom izvješću.


Related Articles

Back to top button