IzdvojenoZadar

VIDEO – Šef zločinačkog klana preplašen i dezorijentiran nije uspio odgovoriti ni na jedno novinarsko pitanje

PRENAMJENE ZEMLJIŠTA, KRIMINAL I KORUPCIJA

Šef zločinačkog klana koji je pokorio cijeli Zadar i Zadarsku županiju i koji većinu jačih poduzetnika preko institucija države drži pod reketom, Božidar Kalmeta stao je danas pred kamere istraživačkog novinarskog tima, ali u maniri svojih stranačkih kolega koji su također proteklih dana bježali od novinara, nije htio odgovarati na pitanja.

Bijeg i lažne optužbe da ga “tajno snimamo” i “maltretiramo”

I dok je jučer Zdravko Livaković, nominalno druga osoba zločinačkog klana pobjegao od novinara kroz prozor restorana Foša, jutros je gradonačelnik Zadra, Branko Dukić također užurbanim hodom izbjegavao odgovore na pitanja o protuzakonitim prenamjenama pojedinih parcela. Dukić novinarima nije htio odgovarati na pitanja jer tvrdi da ih je tužio, no u jednom trenutku, što se jasno čuje na snimci, priznao je da je sve ono što smo ga pitali zapravo točno. Na konkretna pitanja o tome je li član Kalmetinog građevinsko mafijaškog klana Dukić nije dao konkretne odgovore iako za to postoje ozbiljne indicije i materijalni dokazi.

Zbunjen, velikog trbuha i s mobitelom okrenutom u krivom smjeru – Božidar Kalmeta danas na Narodnom trgu

Kalmeta je danas bio potpuno zbunjen, preplašen, dezorijentiran i pod ogromnim stresom

S druge strane, nekadašnji ministar i bivši zadarski gradonačelnik i aktualni uskočki optuženik, Božidar Kalmeta danas je djelovao zbunjeno, dezorijentirano, preplašeno i potpuno van kontrole. Dok je novinarski tim ispijao kavu na Narodnom trgu, nakon što su pored nas više puta prošli pročelnik ureda gradonačelnika Ante Ćurković i Tihomir Bakarić, kao grom iz vedra neba pred novinarima se pojavio Božidar Kalmeta. Na konkretna pitanja nije davao odgovore, a od samog početka je tvrdio kako se njega “uhodi i maltretira”. Nastavio je neosnovano Kalmeta optuživati novinare i da ga “tajno snimaju” iako je sve što je snimljeno – javno snimljeno i javno objavljeno, ali na ozbiljna pitanja novinara o korupciji i prenamijeni zemljišta nije htio govoriti. Uplašeni i dezorijentirati Kalmeta tako je krenu s Narodnog trga prema kafiću Toni. Cijelo vrijeme nije ispuštao mobitel iz ruke, ali se u više navrata vidjelo kako mobitel drži fokusiran u krivom smjeru i prema podu, odnosno okolnim zidovima i izlozima. Nije jasno zapravo je li Kalmeta u svojoj uznemirenoj šetnji i bijegu od novinara za nekoga snimao izloge ili je sve samo stvar proizvoljne novinarske interpretacije.

Kalmeta odobrava Kasapovo fizičko nasilje nad novinarima?

Za kraj, tamo negdje kod zgrade Vodovoda završili smo svoj novinarski posao. Zadnje pitanje koje smo pitali zbunjenog Kalmetu i na kojemu smo inzistirali bilo je ono osuđuje li fizički napad kockoglavnog pročelnika Kasapa na novinare, na što Kalmeta nije htio dati odgovor.

Margetić u Zadru ostaje do 2024. godine

A znate onu – kad odgovor ne dajete u prijevodu podržavate ono što vas se pita. Sve u svemu, iza nas je jedan jako zanimljiv dan pun novinarskih priča, video priloga koje možete kronološki pogledati ispod ovog članka, ali i jedne nove i dobre vijesti. Istraživački novinar Domagoj Margetić odlučio je u Zadru ostati najmanje do siječnja 2024. godine. Pred nama je zasigurno burno novinarsko razdoblje što se tiče i Kalmetine mafije, ali o drugih istraživačkih tema na kojima će ZADAR News u suradnji s kolegom Margetićem raditi.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button