112IzdvojenoZadar

VIDEO – Sutkinja Mitra Meštrović za vrijeme ročišta vrijeđala novinara. Prijavljena je DSV-u

SKANDALOZNO PONAŠANJE

Kontrovezna sutkinja Mitra Meštrović koja je Jakova Suraća svojedobno osudila na 10 mjeseci uvjetnog zatvora zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i premlaćivanja novinara i glavnog i odgovornog urednika portala ZADAR News, Hrvoja Bajla, a kojoj je presuda pala na Županijskom sudu u Bjelovaru koji je istu preinačio u 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, na ročištu održanom 8. ožujka 2023. godina vrijeđala je oštećenika – svjedoka, gore spomenutog Hrvoja Bajla.

Prijetnje novinaru, vrijeđanje i kršenje etičkog kodeksta

Proizlazi to iz šokantne snimke koju je Bajlo objavio na svojoj Facebook stranici. Na snimci se, naime, čuje kako Meštrović Bajla naziva “novinarčićem koji objavljuje laži na svom blogu”. Na skandaloznoj snimci čuje se i kako sutkinja vrišti, upada u riječ novinaru, konstantno ga prekida i ne dopušta mu da postavlja pitanja.

Sutkinja se iživljava nad novinarom – oštećenikom
 
– Ovo je skandalozna audio snimka sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović koja se iživljava nad novinarom oštećenikom, odnosno nada mnom. Za one koji nisu upućeni, prije same snimke sa suđenja u uvodu videa se nalazi kratak slijed koji je doveo do ovog apsurdnog suđenja, a u kojemu mi je 2018. godine Kalmetin batinaš slomio i za to je bio osuđen na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, što je potvrdio i Vrhovno sud. Sutkinja koja sad sudi u obnovi postupka osudila ga je na uvjetnu kaznu, a njenu presudu srušio je Županijski sud u Bjelovaru. U snimci koju ćete čuti čuje se sutkinja Meštrović koja me naziva “novinarčićem koji objavljuje neistine na svom blogu”, a uz to i dodatno vrijeđa, prijeti novčanom kaznom i što je najgore od svega, ne dopušta mi postavljanje bitnih pitanja – napisao je u uvodu snimke glavni urednik portala ZADAR News Hrvoje Bajlo.
 
Jutros je Bajlo na svom Facebooku objavio i informaciju kako je sutkinja prijavljena Hrvatskom novinarskom društvu, ali i Državnom sudbenom vijeću koje će u konačnici odlučivati o stegovnim mjerama i kazni koja bi trebala biti izrečena sutkinji čije je ponašanje bilo nedolično.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button