ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO – ŽIVKO KOLEGA NELEGITIMNO NAREDIO: Izbacite vijećnika Rubešu!

Untitled-16Kada se na Gradskom vijeću počelo raspravljati o projektu Maraska Zdenka Zrilića, s desne, HDZ-ove strane, mogli su se čuti povišeni tonovi i negodovanje. Podsjetimo, zahtjev za izmjenu UPU-a Maraske, predan je na dan kada su završeni materijali za Gradsko vijeće. Vijećnici Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač smatraju kako nije bilo dovoljno vremena da se o štetnosti te izmjene diskutira, te da se napravi dodatna analiza.

Nakon izglasavanja točke o izbacivanju te točke s dnevnog reda, koja nije prošla, vijećnik Ante Rubeša se digao s mjesta, uzeo zastavu Republike Hrvatske i došao za govornicu.

Kalmeta vrijeđao Rubešu

“Odlučujem se na građanski neposluh tako što neću napustiti govornicu. To što su vama investitori, meni su okupatori. Hvala”, kazao je Rubeša, na što mu je gradonačelnik Kalmeta dobacio nekoliko ružnih riječi.

Rubeša se nije mogao suzdržati, pa je s govornice gradonačelnika prozvao da je naredio HDZ-ovim članova MO Brodatica, da se ne odazovu na sjednicu MO Brodarica, kako Rubeša ne bi mogao imati adekvatan kvorum, što se i dogodilo.

“Gospodin gradonačelnik je, neka čuju svi, zabranio članovima Mjesnog odbora Brodarica da dođu na sastanak Mjesnog odbora. To je sramota gospodine gradonačelniče. Ako sam jedino ja taj koji radi van zakona, onda nam se dobro piše”, kazao je Rubeša

Nakon nekoliko minuta, pojavila su se dva zaštitara tvrtke “Budno oko” koji su pristupili Anti Rubeši, koji se nije htio maknuti s govornice.

“Samo recite po kojoj osnovi molim vas”, upitao je Rubeša, da bi mu zaštitar odgovorio “ako nekoga možemo izbaciti iz Sabora, možemo i vas”, kazao je jedan od zaštitara, nakon čega je Rubeša odlučio otići u pratnji osiguranja.

Za kraj dodajmo kako u poslovniku Gradskog vijeća ne postoji točka o prisilnom izbacivanju vijećnika sa sjednice Gradskog vijeća, pa će tako biti vrlo zanimljivo vidjeti po kojem zakonu je postupio predsjednik Gradskog vijeća, Živko Kolega, koji je, očito nelegitimno, naredio izbacivanje i odvođenje prvo Marka Pupića Bakrača, (koji je prosvjedovao radi neuvrštavanja točke o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu) kasnije i vijećnika Ante Rubeše.





Related Articles

Back to top button