ZadarZADAR Sport

Višnjik na proljeće dobiva novu atletska stazu

Početkom sljedeće godine kreću radovi na potpunoj rekonstrukciji atletske staze na Višnjiku. Na popularnom mjestu okupljanja sportskih profesionalaca i rekreativaca ulaganje u sportsku infrastrukturu predstavili su zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić.

– Naš cilj je da ovo postane malo olimpijsko selo, ali taj put je dug, nije lagan te zahtijeva velika financijska sredstva. Ovo je prvi i važan korak prema ostvaranju tog cilja. Bilo je puno rasprave i komentara na ovu temu, pa tako i onih zlonamjernih glasova koji su govorili da želimo atletsku stazu zatvoriti i prodati. No, to je sad iza nas, ali ponavljam – prostor će uvijek biti besplatan i dostupan svim građanima, rekao je Kalmeta, koji je nabrajao i daljne korake kojima bi u budućnosti Zadar postao centar sportskog turizma, a ŠC Višnjik njegov temelj. 

Hotel, teniski kamp, kompleks vanjskih bazena, aqua park, neki su od planova koji su izazvali polemike javnosti i strah od zatvaranja prostora u budućnosti. Direktor ŠC Višnjika, centa u čijem su nadležnosti staza i tereni, poručio je da nema razloga za to te da će oni ostati besplatni na korištenje svima.  

– To su samo prijedlozi i ideje, potrebno je izraditi Detaljni urbanistički plan koji će proći zakonsku proceduru i s kojim će usuglasiti Gradsko vijeće, naglasio je Karlović. 

Dodao je kako vrijednost rekonstrukcije atletske staze, čiji je početak predviđen početkom 2017. godine, iznosi 3,5 milijuna kuna koje će osigurati Grad. Radovi će trajati tri do četiri mjeseca nakon kojih će Zadrani dobiti potpuno obnovljenu stazu, terene te noćnu rasvjetu. 

– Naravno, tijekom trajanja radova bit će izmijenjeno radno vrijeme ovog dijela, ali probat ćemo to završiti što prije i kvalitetnije. Ovo je velik trenutak za zadarski sport. Nakon završetka radova u kojima će se koristiti najbolji vrhunski materijali, Zadar će konkurirati i najboljim europskim sportskim centrima, a staza će biti na nivou, ako ne i bolja od, staze u Zagrebu, poručio je Karlović koji je i naveo brojke popunjenosti termina plivališta i dvorana ŠC Višnjik, koje svjedoče važnosti ulaganja u sportsku infrastrukturu.  

Nakon rekonstrukcije na ovom će se terenu moći održavati velika međunarodna i državna natjecanja, a očekuje se i povećanje broja posjetitelja. 

– Zadar će dobiti moderan veleban centar za kvalitetan rad klubova, udruga i rekreativaca te stvaranje novih vrhunskih sportaša poput Radojke Franzotti i Stipe Žunića, istaknula je Jurinić.





Related Articles

Back to top button