ZadarZadne-Izdvojeno

Vlado Šestan: Jučer sam se mogao pojaviti jedino na Božjem sudu, a takav u Zadru ne postoji


Suđenje autoru satirične „Zadarske večere” Vladi Šestanu, koje je trebalo započeti jučer s početkom u 9.15 sati, odgođeno je. Kako neslužbeno doznajemo, odgodu suđenja Šestan je zatražio u pismenom podnesku iz razloga što nije na vrijeme stigao angažirati odvjetnika. Sve to  je sudac Domagoj Kurobasa prihvatio, pa je tako suđenje odgođeno za 29. ožujka, do kada bi Šestan trebao pronaći odvjetnika. S druge pak strane, na prvom ročištu se pojavio zadarski biznismen koji tuži Šestana, Zdenko Zrilić, u pratnji dvojice zadarskih odvjetnika, Franka Kotlara i Igora Stanića.

Na upit suca postoji li šansa za sporazumno mirenje dviju strana, Zrilić je kazao kako je spreman na mirenje ukoliko mu se Šestan osobno i putem medija ispriča zbog fotomontaže i navodnih pogrdnih riječi kojima ga je autor u medijima nazivao. Podsjetimo, osim Zrilića u ulozi Isusa Krista, na fotomontaži se još nalaze i Božidar Kalmeta, Božidar Longin, Reno Sinovčić, Živko Kolega, Stanko Zrilić, Miho Zrnić, Zdravko Livaković, Reno Sinovčić, Jadranko Lisica, Zlatko Lisica, Vlado Lisica i Damir Lisica.

– Igrom slučaja, jučer u 9.15 sati bio sam sa svojim suborcima na obilježavanju 19. obljetnice smrti mom najboljem prijatelju iz djetinjstva i suborcu, Nenadu Mataku Mehi, koji je poginuo 14. ožujka 1993. na Velebitu, tako da se u to vrijeme nisam nikako mogao pojaviti niti na jednom sudu, osim na Božjem, a taj sud na poluotoku sigurno nije Božji. Ako mogu, iskoristio bih priliku i pozdravio bih svog prijatelja Marka Butića Butu iz Tornada. Bute, palac gore. Znat će on o čemu pričam – kazao je Vlado Šestan u kratkom razgovoru za ZDNews.hr.

Related Articles


Back to top button