ZadarZadne-Izdvojeno

Vlasnici marine Borik ne žele da im gosti idu preko ceste na recepciju i tuš

marina_borik_1318486488Pred Gradskim vijećem je donošenje odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja lučice Puntamika. Zahtjev je još u studenom prošle godine podnijela Uprava D-Marine (marina Dalmacija i marina Borik, koje su kupili turska Dogus grupa), Burak Byakan i Božidar Duka.
U njihovom obrazloženju zahtjeva navodi se kako prateći sadržaji marine Borik nisu smješteni unutar samog koncesijskog područja već se do recepcije i sanitarnih čvorova mora odlaziti preko prometnice, koja je u obuhavtu koncesioniranog pomorskog dobra. Gosti marine zbog toga im se žale, ističe se u zahtjevu za izradu UPU lučice Puntamika.
Donošenjem UPU Puntamika vlasnici marine Borik mogli bi investirati u obogaćivanje ponude same marine. To bi značilo da umjesto kontejnera u kojima se godinama odvijala djelatnost te marine, izgrade se sanitarni čvorovi, recepcija i prostori nužni za normalno funkcioniranje marine.
U obuhvatu tog plana, prema važećem Prostornom planu Grada Zadra, nalazi se luka nautičke namjene kao i sportska lučica unutar koje je tzv. komunalni vez za brodice lokalnog stanovništva.
Posljednji zahvat u marini Borik bio je prije deset godina, kada su se zamijenili gatovi te izgrađen valobran, koji osigurava marinu. Novi vlasnici marine Borik traže da se taj valobran uvrsti u budući UPU kojeg će oni platiti.





Related Articles

Back to top button