ZadarZadne-Izdvojeno

Vrančić: Za prirez od 12% je kriva Kukuriku koalicija; tko kaže da ćemo financirati NK Zadar s kupnjom 22% dionica?

Nakon što je zadarski SDP medijima uputio priopćenje u kojemu navode kako od gradskih vlasti zahtjevaju provedbu referenduma o uvođenju prireza od 12%, odlučili smo vidjeti što o svemu misli gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić. U razgovoru za ZDNews.hr, Vrančić je zbog uvođenja novog nameta optužio, pogađate – SDP, odnosno Kukuriku koaliciju. Osvrnuo se i na navode SDP-ove gradske vijećnice, Omerke Šarić, koja je prije dva dana za ZDNews.hr iznijela čitav arsenal nepravilnosti prema kojima, kako navodi, HDZ provodi krivu politiku na štetu građana grada Zadra. Vrančić je kazao i kako nije sigurno hoće li Grad Zadar financirati 22% dionica Nogometnog kluba Zadar.

Kako komentirate prijedlog zadarskog SDP-a da se provede referendumu o uvođenju prireza od 12%?

– Nažalost povlačimo poteze koje moramo povlačiti. Ovo se sve događa iz razloga što je SDP uveo novi namet, odnosno novu stopu PDV-a, a donesen je i novi zakon o porezu na dohodak. Sve to će nas koštati 10 milijuna kuna. Pitajte također SDP-ovce zbog čega nisu raspisali referendum o uvođenju nove stop PDV-a, a danas od nas traže referendum o porezu na dohodak od 12%. Znaju li ti SDP-ovci kako preko 100 gradova u Hrvatskoj ima porez na dohodak, znaju li da su Vinkovci i Knin nedavno uveli isti taj dohodak. Ne znam zbog čega se uvijek u Zadr rade drame oko nečega što se radi? Cijela lokalna samouprava je u drastičnom smanjenju prihoda. Nažalost, mi nismo znali da će SDP, odnosno Kukuriku koalicija povući ovakve poteze. Kad sam u 11. mjesecu prošle godine kazao da nećemo uvoditi nove namete, ja nažalost nim znao koji će biti potezi buduće vlade. Dakle, ništa od referenduma.

Kako komentirate anketu u kojoj 90% od više od 600 ispitanika smatra vašu odluku o uvođenju novog nameta sramotnom?

-Anketa je u redu, pogledao sam to. Ja sam očekivao da će biti 100% glasova protiv ove odluke. Razumijem građane, naravno da nitko ne želi da mu se uzima iz kućnog budžeta, tako da takvu reakciju Zadrana smatram opravdanom, odnosno potpuno razumljivom. Vi morate znati da smo mi ovu odluku odgađali koliko smo mogli. Više ne možemo ovako i to je odluka koju moramo sprovesti u djelo kako bi cijeli sustav funkcionirao.

Gospođa Omerka Šarić u razogovru za ZDNews je navela neke stavke prema kojima vi, navodno niste korektno postupali u svom mandatu, spomenuto je i financiranje Nogometnog kluba Zadar sa 22% dionica.

-Što se tiče optužbi od strane gospođe Omerke Šarić kako smo pogodovali Nogometnom klubu Zadar, rekao bih da mi dosad nismo uložili niti jednu kunu u NK Zadar, već smo na poseban račun uplatili 1.000.000 kuna, što i zakon predviđa. Ostale novce nismo uplatili, odnosno tih 22% posto koje Šarić spominje. Ne znam hoćemo li ih uopće i uplatiti. Također, gospođa Šarić je u vašem intervjuu iznijela niz optužbi i laži koje su neutemeljene. Zašto gospođa Šarić ne kaže istinu, a to je da smo prije tri godine napravili dječji Grigor Vitez, ove godine radimo na dva vrtića, lani smo napravili vrtić na Višnjiku, uredili smo rivu, radimo na sustavu odvodnje, investiramo u ceste, lani smo uredili Poljanu Pape Ivana Pavla II.? Pitajte je samo zbog čega o tome ne priča u intervjuima. Ja bih na kraju rekao da smo možda investirali i više nego što smo mogli, a nikako da nismo dovoljno.





Related Articles

Back to top button