IzdvojenoTehnologija

Vratio se Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp

NAKON SEDAM SATI VAN 'STROJA'

Očito je Facebook uspio riješiti tehničke probleme koji su korisnicima gotovo sedam sati onemogućavali pristup uslugama društvenih mreža.

Nešto prije ponoći Facebook i Instagram počeli su davati znakove života, nakon gotovo nezabilježenog pada u kojem su gotovo sedam sati bili praktički nedostupni. Očigledno su im serveri opet proradili i sve se polako vraća u normalu, doduše brzina otvaranja nekih stranica je spora, ali se ipak događa. Slična je situacija s WhatsAppom, koji je proradio na mobilnim uređajima, piše Net.hr.

Očito je Facebook uspio riješiti tehničke probleme koji su korisnicima onemogućavali pristup uslugama društvenih mreža. Korisnici diljem svijeta javljaju da mogu pristupiti Facebooku. Ipak, čini se da još nisu sve funkcije dostupne, no za vjerovati je da će se i to u narednim satima riješiti.

Podsjetimo, vodeće društvene mreže Facebook i Instagram, kao i sustavi za razmjenu poruka WhatsApp i Messenger nekoliko su sati nedostupni korisnicima. Kako navodi servis za detekciju rušenja web stranica Downdetector, prve informacije o problemima počele su stizati oko 17:30 sati po hrvatskom vremenu. Deseci milijuna korisnika diljem svijeta žalili su se da ne mogu pristupiti tim mrežama, a Downdetector bilježi stotine tisuća prijava za svaku od tri mreže.

Obje mreže i aplikacija su pod vlasništvom Facebooka i koriste zajedničku infrastrukturu. Uzrok problema je za sada nepoznat.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button