Vrijeme je za ozbiljan program i ozbiljne ljude, a ne za avanture

Stipe Zrilić predstavio je danas program kao kandidat za župana u ime koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića-HSU-HČSP-A-HSS. Ističući kako je vrijeme za ozbiljan program i ozbiljne ljude Zrilić je rekao kako se program razvoja za naredno razdoblje nazvan 2020 odnosi na predstojeće pristupanje Hrvatske Europskoj uniji:

– To je vremensko razdoblje u kojem je Europska unija donijela svoje planske dokumente. Naš plan razvoja za sljedeće razdoblje nema previše sadržaja, ali on proizlazi iz svih usvojenih dokumenata a razini županije, sektorskih dokumenata koje mi imamo, pojasnio je Zrilić.

Školovanje mladih za tražena zanimanja, osnaživanje sela, poticanje pomorskog sektora, turizma, poljoprivrede i projekata navodnjavanja, razvoj ribarstva, prehrambene industrije te privlačenje investitora, okosnice su programa o kojem je govorio Stipe Zrilić. Kandidat za župana u novom mandatu konferenciju za novinare održao u pratnji svojih potencijalnih zamjenika Božidara Longina i Rudolfa Dvorskog, te koalicijskih partnera. Najavio je i jačanje poduzetničke klime, te poticanje solidarnosti prema starijima i socijalno ugroženim osobama.

Zrilić je posebno istaknuo edukacije i prekvalifikacije koje organizira Zadarska županija, a odnose se na ljude na selu čime se želi potaknuti samozapošljavanje, jer tamo je najveći broj ljudi pogođen pretvorbom i ratnim događanjima, a nalaze se nekoliko godina pred mirovinu, zaključio je kandidat za župana Stipe Zrilić. Najavio je i uspostavljanje centra kompetencija novih tehnologija kako bi se jačala konkurentnost.

– Cilj je da se svi koji se bave metaloprerađivačkom industrijom mogu koristiti znanstveni sektor, kako bi jačali konkurentnost. Radit ćemo i Plavo zeleni centar koji će biti centar kompetencija za sektor ribarstva i marikulture. Treći centar kompetencije bi bio za kreativne industrije, a bio bi zanimljiv mladima, rekao je Stipe Zrilić, dodajući kako će se raditi i kulturna strategija Zadarske županije, jer zadarsko područje ima iznimno bogatu kulturno -povijesnu baštinu koja mora biti u službi razvoja.