IzdvojenoZadar

Vučetić: moj stvarni protivnik je Kalmeta, a ne Dukić koji je najavljen iz Šibenika i navođen PR-om iz Splita

Zadar kao 30-godišnja HDZ-ova utvrda metaforičko je i stvarno mjesto na kojem će se vidjeti hoće li se promijeniti pravosudni sustav koji bi trebao biti u službi i zaštiti građana, a ne interesnih grupacija vladajuće stranke što su pokazali slučajevi Mamić i Tadić, piše 057info.

Zajednička je to poruka koju su na svoj način izrekli i povezali predsjednik SDP-a Peđa Grbin i kandidat koalicije Srcem za Zadar, Marko Vučetić.

Grbin je govorio o najnovijoj odluci DSV-a (sudbene vlasti) da suspendira suce koje je za korupciju prozvao Mamić. Čelnik SDP-a izrazio je sumnju da će HDZ opstruirati izbor za predsjedničko mjesto Vrhovnog suda kojeg je pokrenuo predsjednik RH, Zoran Milanović.

– Stanje u pravosuđu u Hrvatskoj odraz je stanja u Zadru gdje već 30 godina ono pati pod jarmom jednog čovjeka, istaknuo je Grbin.

Vučetić se nadovezao na objavu Nacionala o lažnom iskazu Drage Tadića  koji je time svjedočio u korist Kalmete. To nitko od drugih  medija nije prenio, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Zadra. Kao što se pravni sustav pokrenuo tek nakon izjava Zdravka Mamića, tako se, prema riječima Vučetića  i ovaj zadarski treba pokrenuti nakon izjava Tadića.

– Najsramnije je za jedan grad reći da je utvrda HDZ-a. Tome je kriva samo jedna osoba. Božidar Kalmeta je u fizičkom i metafizičkom smislu moje jedini protivnik. Branko Dukić nije moj protukandidat. On je najavljen voljom Plenkovića u Šibeniku, a vođen je PR politikom iz Splita. U Zadru će se odlučiti kakvo će pravosuđe biti u Hrvatskoj, kazao je Vučetić pojašnjavajući kako bez pravne zaštite i neovisnog pravosuđa nema ni građana. A oni su na potezu da za sebe i zaštitu  svojih interesa naprave promjenu.

Predsjednik SDP-a je komentirao i  aktualni politički govor koji smeta vladajućima HDZ-u. 

– Milanović je često bezobrazan, ja sam fin, Marko je filozof. HDZ-u odgovara samo šutnja, a ja šutjeti neću, poručio je Grbin.

Na pitanje hoće li u Zadru filozof pobijediti doktora, Grbin je izrazio uvjerenje i podršku poimenice zadarskim SDP-ovcima. Oni su u stanju napraviti ono što govore, kazao je Grbin uz opasku da mu je Zadar blizak jer ima sličnosti s njegovom Pulom. A vjeruje li biračima u Zadru? 

– Nadam se da razmišljaju slično kao Puleneži i da će izabrati promjenu, poručio je Peđa Grbin na rimskom Forumu u Zadru.





Related Articles

Back to top button