IzdvojenoTehnologijaZadar

Zadarski Rentlio osigurao stratešku investiciju Infinuma

VELIKI USPJEH

Zadarska travel-tech tvrtka Rentlio osigurala je stratešku investiciju Infinum Venturesa – investicijskog ogranka Infinuma, vodeće domaće IT kompanije.

Rentlio automatizira operativne i prodajne procese hotela, hostela, apartmana i ostalih turističkih objekata.  Plasiran na tržište 2015. godine, za Rentlio je ovo prvi oblik vanjskog financiranja. Investiciju Infinum Venturesa planiraju koristiti za daljnji razvoj poslovanja, poglavito u smislu povećanja tima i akvizicije novih tržišnih segmenata kroz razvoj novih funkcionalnosti.

“Turistička industrija u segmentu pružanja usluge smještaja jako zaostaje u adaptaciji na tehnološko doba. Mogu slobodno reći kako se ona guši u zastarjelim i neprilagođenim sustavima dok na drugoj strani moderan gost očekuje besprijekorno, instantno i digitalno iskustvo svog boravka.” – kaže Marko Mišulić, direktor i osnivač Rentlija.

Rentlijev tim trenutno broji preko dvadeset zaposlenika, a samu aplikaciju koristi više od osam tisuća smještajnih jedinica u preko četrdeset zemalja svijeta. Većina korisnika nalazi se na području Hrvatske, pa će se investicija i partnerstvo s Infinumom koristiti za snažno jačanje tržišne pozicije u regiji.

Nadalje, Rentlio planira pojačane akvizicijske aktivnosti na globalnom tržištu, prvenstveno u zemljama poput Italije, Portugala, Španjolske i Vijetnama gdje Rentlio već ima značajniju bazu korisnika.

“Jako smo optimistični kad je u pitanju tehnologija u turizmu i na ovu investiciju gledamo kao istinsko partnerstvo. Upravo se Rentlio nametnuo kao predvodnik digitalizacije te smo ponosni što ćemo sudjelovati u selidbi cijelog jednog sektora u cloud. Marko je pravi primjer motiviranog poduzetnika koji ima viziju i sposoban ju je ostvariti, a njegov tim odrađuje nevjerojatno dobar posao u gradnji kompleksnog digitalnog proizvoda.” – ističe Tomislav Car, direktor i osnivač Infinuma koji ujedno preuzima i ulogu savjetnika u Rentliju. 

Carevo iskustvo, što u izgradnji tehnoloških kompanija Infinum i Productive, a što u radu s kompanijama u turističkom sektoru poput Maistre, Royal Caribbeana i Disney Cruise Linesa bit će od iznimnog doprinosa za Rentlio.

“Nakon sedam godina samostalnog razvoja tvrtke, neizmjerno sam ponosan što smo zaslužili priliku naš put nastaviti s najboljima od hrvatskog IT-a. Siguran sam kako će ova investicija i partnerstvo pomoći da još jače živimo viziju digitalizacije turizma i razvoja stabilne kompanije globalnih ambicija i velikog lokalnog utjecaja.” – zaključuje Mišulić i dodaje kako mu je drago što su i ovime pokazali kako se do ovakvih suradnji može doći čak i kad kompanija nije smještena u Zagrebu, te se nada da će ovo biti motiv i drugim sličnim kompanijama izvan metropole.
Pravno savjetovanje u zaključenju ove investicije vodila su odvjetnička društva Metelko, Knežević i Partneri te Mišković i Mišković na čelu s odvjetnicima Dinom Miljakom i Pavom Miškovićem.

Rentlio je cjeloviti operativni sustav za upravljanje hotelima, apartmanima i drugim tipovima turističkih objekata. Koristeći naprednu tehnologiju, Rentlio centralizira i automatizira upravljanje rezervacijama, kanalima prodaje i gostima. Rentlio danas koristi više od 8 tisuća smještajnih jedinica u preko 40 zemalja, tim čini preko 20 stručnjaka za tehnologiju u turizmu, a kompanija od svog osnutka raste po prosječnoj godišnjoj stopi od 77%.

Infinum Ventures je investicijski ogranak vodeće hrvatske tehnološke kompanije Infinum. S gotovo dva desetljeća poduzetničkog iskustva iza sebe, Infinum Ventures ulaže u kompanije ambicioznih osnivača te im savjetima i mentorstvom pomaže skalirati poslovanje do novih granica.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button