IzdvojenoZadar

Zadarski suci: Hrvoja Viskovića treba kazniti DSV zbog kršenja Kodeksa sudačke etike, ograđujemo se od nepotpisanog pamflefa

STIGLE PRVE REAKCIJE

Pisamce koje je redakciji portala ZADAR News poslao predsjednik Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković u ime Udruge sudaca – ogranak Zadar u kojemu nepotpisani suci pokušavaju obraniti notornu sutkinju Mitru Meštrović naišlo je na brojne interne, ali po prvi puta i javne reakcije. 

Nepotpisani suci i sudac Hrvoje Visković, kojima  persumpcija nevinosti očito ne predstavlja ništa, prouzrokovalo je nove sukobe na oba zadarska suda, onome Općinskome i onome Županijskome. 

Tko su nepotpisani suci?

Da parsdoks po Viskovića i nepotpisane suce bude veći, napadom na novinare i pokušajem ušutkavanja ZADAR Newsa rezultat je sljedeći: Policijska uprava zadarska, odjel krim policije, o čemu smo također pisali, sada i službeno provodi izvide i istražuje sutkinjou Općinskog suda u Zadru, Mitru Meštrović, navodno zbog više kaznenih djela. 

Kao što smo već napisali, sudac Hrvoje Visković, koji je involviran u predmet u kojemu je batinaš Božidara Kalmete već dvaput osuđen zbog fizičkog napada i prijeloma ruke novinaru Hrvoju Bajlu, prekršio je Kodeks sudačke etike i to više puta prilikom pisanja i slanja pamfleta u kojemu je još jednom, unatoč tome što u gore spomenutom predmetu ne postoji pravomoćna presuda, pristrano zauzeo stranu. 

SRAMOTNA ODLUKA: Sudac Visković dao je jasnu i javnu legitimaciju nasilnicima da slobodno mogu tući novinare

Visković se miješa u predmet u koji je i sam involviran, a koji još uvijek nema pravomoćni pravorijek

I suci s kojima smo razgovarali ovih dana kažu nam da je Visković prekršio Kodeks sudačke etike i u slučaju slanja spomenutog pamfleta sa službenog e-maila Županijskog suda u Zadru za vrijeme radnog vremena koristeći resurse suda za potrebe svoje udruge koja nema veze s ustanovom zvanom Županijski sud u Zadru. 

SKANDALOZNO – Ovo je sramotno pisamce suca Hrvoja Viskovića u kojemu pokušava obraniti sutkinju Mitru Meštrović

Zadarski suci ograđuju se od Viskovića i tvrde: krši Kodeks sudačke etike i ruši ugled suda i pravosuđa u cjelini

– To je mala grupica i klika sudaca koji sebe nazivaju zadarskim ogrankom Udruge sudaca. To nema veze s pameću što Visković radi kako bi obranio drugaricu Meštrović koju, evo, vidimo, istražuje i krim policija. Oni ruše ugled sudačke i pravne struke. Ovakvim ponašanjem ruše ugled suda i pravosuđa u cjelini. Osobno kao sudac se ograđujem od tog pamfleta i napominjem kako ovim, kako ste ga ispravno nazvali, pisamcem, ali i sa svime što je u njemu nspisano, sudac Hrvoje Visković krši Kodeks sudačke etike – govori nam jedan od zadarskih sudaca koji je želio ostati anoniman. 

Sutkinju Mitru Meštrović istražuje krim policija

Drugi sudac s kojim smo razgovarali također se ograđuje od fantomske udruge i napominje kako bi Viskovića trebao kazniti DSV (Državno sudbeno vijeće) zbog kršenja Kodeksa sudačke etike. 

– On se služi službenim e-mailom i to je čista zlouporaba. Također, komentira predmet koji nije pravomoćno okončan, a sam je sudjelovao u njemu. Strašno i na sramotu svih sutkinja i sudaca koji pošteno rade svoj posao. On bi zbog ovoga morao biti sankcioniran od strane DSV-a – govori nam sudsc koji je, logično, želio ostati anoniman. 

Zadarska krim policija istražuje sutkinju Mitru Meštrović

Visković nas neće zaustaviti – Sutra podcast o dosad nepoznatim podacima o  privatnom biznisu suca Viskovića i sutkinji Mitri Meštrović koju istražuje krim policija

ZADAR News je ovih dana razgovarao s još nekoliko zadarskih sudaca koji su se, baš kao i gore dva navedena, ogradili od pisamca koje je Visković poslao u ime nepotpisanih sudaca. 

O svemu ovome, ali i puno više u podcastu glavnog urednika ZADAR Newsa Hrvoja Bajla na njegovom Facebooku kojega možete zapratiti klikom ma ovaj link, ako ste korisnik te društvene mreže.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button