ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadrani lako protiv Zaboka, debitirao Reed

U prvom kolu A1 lige za prvaka, košarkaši Zadra večeras su svladali momčad Zaboka rezultatom 92-59. Gosti su se držali čvrstvo dobar dio utakmice, no na kraju je ipak presudila zadarska kvaliteta, odnosno bolja organiziranost Pipanovih izabranika.

Prva četvrtina završila je prednošću Zadra 23-18. Zadrani su koševima kapetana Ivanova, kasnije i Kaštropila imali 9 koševa prednosti. S druge strane, bivši Zadranin, Ivan Tomas zabija dvije trice, od čega je posljednja bila sa zvukom sirene.
Druga četvrtina, odnosno njeno otvaranje, pripala je Zaboku. Stečena prednost Zadra tako se postepeno topila, da bi Zabok u 15. minuti došao u vodstvo 29-30 preko Zadranina Ivana Perinčića. S druge strane, proradili su Reed i Ivanov, a priključio im se i sveprisutni Goran Vrbanc. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Zadra od 7 koševa razlike (41-34).

U nastavku igre Zadar nastavlja u dobrom ritmu. Prednost raste iz sekunde u sekundu. Serija Zadra 14-0 u kojoj su sudjelovali Vrbanc, Krapić i kapetan Ivanov slomija je Zabok. Tako Zadrani nakon samo nekoliko minuta igre u drugom dijelu odlaze na velikih, kasnije će se pokazati i nedostižnih +18 (58-40).

Nakon trice Bašića, Zadar radi novu mini seriju 8-0, Bašić još jednom poentira za tri, a s druge strane Ivanov daje koš i zabija dodatno bacanje. U posljednju dionicu se ušlo s vodstvom Zadra 69-46. Zadnjih 10 minuta bilo je čisto odrađivanje odrađenog posla. Posljednjih 5 minuta u igre je proveo i Uroš Zadnik, slovenski razigravač, koji je do kraja utakmice zabio 5 kođeva, od čega je bila jedna trica.

DEWAYNE REED

Novi košarkaš Zadra, Dewayne Reed postigao je 9 koševa, uz 4 ukradene lopte i dvije asistencije. Sve u svemu, slobodno možemo kazati kako je Reed odigrao dobru utakmicu. Također, za istaknuti je kako igra s njim na razigravačkoj poziciji izgleda puno tečnije i kvalitetnije. Sve u svemu, iako je prerano donositi bilo kakve konkretne zaključke, sve upućuje na to kako bi nova akvizicija Zadra mogla biti ‘pun pogodak’.

KK Zadar – KK Zabok 92-59 (23-18, 18-16, 28-12, 23-13)

KK Zadar: Zadnik 5, Ivanov 15, Radić 5, Kaštropil 11, Delaš 3, Ramljak, Krapić 13, Reed 9, Batur 7, Vragović 5, Vrbanc 13, Vrkić 6.

KK Zabok: Pešut 4, Zadravec, Janković, Lež, Črnjević 4, Perinčić 7, Tomas 12, Bašić 10, Krušlin 16, Kraljević 6.





Related Articles

Back to top button