ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadrani odličnom obranom do startne pobjede protiv Igokee

Juraj Segarić (Foto by SportNET.hr)
Juraj Segarić (Foto by SportNET.hr)

Sav dobar rad koji su Zadrani isticali proteklih mjesec dana, stigao je na naplatu na početku sezone. Na Višnjiku je gostovala Igokea, tvrda momčad koja zna kako se pobjeđuje u Zadru, no ovaj put ostala je kratkih rukava. Ovaj put Zadrani su bili bolji sa 68:61 i tako najavili bolju sezonu nego što su bile prošle dvije.

Zadrani su do pobjede došli uz odličnu obranu najvećim dijelom susreta, natjerali su goste na puno pogrešaka, puno prekršaja u napadu i pokazali su da će se u Zadru igrati drugačija košarka nego prošle sezone.

Praktički od samog početka susreta domaćin je bio bolja momčad, ali tek u drugom poluvremenu to se osjetilo na rezultatu.

Domaćin je dobrom igrom u početku susreta uspio prvi doći do osjetnije prednosti kada se malo odmaknuo i došao na 15:9 i održavao je prednost sve do sredine druge četvrtine kada Igokea Jeremićevom tricom poravnava na 21:21.

Napadi nisu bili dobri na nijednoj strani, nedostajalo je prave tečnosti u prvih 20 minuta i na odmor se otišlo s malim brojem poena, s poravnatih 29:29.

Sredinom treće četvrtine domaćin je ponovno imao dobro razdoblje u svojoj igri u kojem se ponovno uspio odvojiti tricom Šanga te ubačajima Sobina i Ivanova da bi u završnici treće četvrtine stigao i do najviših 14 poena prednosti.

Svi pokušaji Igokee za nekim preokretom u posljednjih deset minuta bili su bezuspješni, Zadrani su bez problema održavali prednost i tek u samoj završnici gosti su se uspjeli spustiti na konačnih minus sedam bez da su zaprijetili borbenom domaćinu.

U pobjedničkom sastavu istaknuli su se James Florence s 22 poena i pet asistencija te Josip Sobin sa 16 poena i deset skokova. Kod gostiju Nikola Dragović ubacio je 12 poena i uhvatio pet skokova.

Related Articles

Back to top button