IzdvojenoZadar

Albansko – kosovska zajednica PE-VLA-KU gradit će novo groblje u Crnom

JAVNI NATJEČAJ

PE-VLA-KU, zajednica ponuditelja dviju firmi, jedne iz albanske Tirane a druge istog imena iz Dega u Prištini u Republici Kosovo, izabrani su izvođač radova na prvoj fazi novog groblja u Crnom.

U odnosu na procjenu vrijednosti radova od 21 milijun kuna, oni su bili najpovoljniji s ponudom od 19.8 milijuna kuna, bez PDV-a. Bila je to najniža ponuda u odnosu na još šest ponuđača, dok je ponuda P.G.P. bila nevaljala. Upravo je ponuda koju je dala ta zagrebačka tvrtka na iznos od 19,7 milijuna kuna bila i najniža.

Međutim, Povjerenstvo je ustvrdilo da nisu dobro ispunili troškovnik a niti dokaze o traženim referencama. Iz zapisnika o pregledu i ocjenama ponuda, vidljivo je kako je PE-VLA-KU u više navrata pozivan i pojašnjavao je svoju ponudu te ispravljao računske pogreške kao i ostali ponuđači.

Manja ponuda od procijenjene vrijednosti nije bila prepreka za odabir dok su ostale odbijene jer su prekoračile procjenu – takva su pravila javne nabave. Nju je u ovom slučaju ocjenjivalo 7 članova – petero iz Grada te dvoje vanjskih članova iz zadarske firme AD CON (u zapisniku piše da je iz Zagreba), koju je osnovao Damir Stipanov među ostalim i za tehničko savjetovanje.

Natječaj za ovaj kapitalni projekt Grada Zadra, objavljen je u rujnu prošle godine, a ponude su otvorene početkom prosinca. Raspon ponuđenih iznosa bio je od 24 do 34 milijuna kuna, kao i tvrtki koje su htjele dobiti taj posao od Grada Zadra.

Zajednica ponuditelja Kruševo-put i Ingra dali su ponudu od 24.08 milijuna. Iduća po visini bila je ponuda Minigradnje iz Vodica od 29.5 milijuna kuna.

Tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda ponudila je 29.6 milijuna, dok je ponuda Alfaplan građenje bila za desetak tisuća kuna veća od ponude zajednica ponuditelja Lavčević koja je iznosila 32.9  milijuna. Najveću ponudu od 34.6 milijuna kuna dao je Ibis 92 iz Zadra. 

Nakon odluke o izboru, dan je rok od 15 dana mirovanja u kojem se može izraziti žalba. Nadležni se nadaju da će u roku od 30 dana biti potpisan ugovor s izabranim izvođačima – PE-VLA-KU” Sh.P.K, osnovana 2005. godine. Oni su jedna od najvećih albanskih firmi kojoj bi gradnja groblja u Zadru, prema dostupnim podacima, bio prvi posao u Hrvatskoj.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button