ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Ćiro se vratio pobjedom, četiri gola u mreži Farmaceuta

ciro2Vrlo je uvjerljiva bila pobjeda Zadra nad Slaven Belupom ove nedjelje. Ne samo zbog konačnog rezultata, koji je mogao biti i viši, nego i zbog pokazane zrelosti igre Zadrana, koji su pod stručnim vodstvom Miroslava Blaževića u potpunosti nadigrali goste iz Koprivnice…

Nakon teškog poraza na Kantridi u sedmom kolu, Zadrani su u susret sa Slaven Belupom ipak krenuli vrlo optimistično, zahvaljujući velikom pojačanju kojeg su dobili. No, ne radi se o igračima, već o treneru, odnosno Miroslavu Blaževiću, legendi hrvatskog nogometa.

Tu su vijest navijači Zadra dočekali s oduševljenjem, dok je u Koprivnici raspoloženje dodatno palo. Farmaceuti su na odmor otišli s domaćim porazom, no uvjereni da mogu u stanci popraviti formu igrača i u prvenstvo se vratiti s mnogo boljim rezultatom.

U Zadru je Koprivničane dočekalo sunce, koje su sigurno priželjkivali nakon teške kiše u posljednja dva tjedna u kontinentalnoj Hrvatskoj, no i čvrsti te odlučni Zadar. Tvrda igra domaćina donijela je plod već u osmoj minuti, kad je Terkeš matirao novaka na vratima Farmaceuta, Ivana Karduma.

Zaostatak je Slaven Belupo natjerao na brzinu više, pa u 14. minuti Cesarec ima sjajnu priliku, kad se nakon dodavanja Ozobića sam našao pred golom Zadra, ali se rezultat ne mijenja. Kazna za taj “izlazak” dolazi vrlo brzo, u 22. minuti, kad je Pešić dobio loptu od Pušića i s ruba 16 metara pogodio u mrežu istrčalog Karduma.

Iako potom Slaven Belupo pokušava kroz posjed doći do izglednije akcije, napad Farmaceuta čini se nedorastao situaciji, dok obrana još jednom kapitulira u 33. minuti, pokazavši još jednom zašto je koprivnički sastav na dnu tablice. Zadrani su tada naime unijeli totalni nemir u gostujuće redove. Weitzer je ubacio, Šimunac zapucao, Kardum jedva obranio, Pešić se dočepao odbijene lopte, no onda je poslao preko gola.

Premda takva neorganiziranost koprivničke obrane nije bila kažnjena povisivanjem rezultata, u 35. minuti je semafor pokazao na 3:0, kad je Slavenov vratar Kardum napravio prekršaj nad Pešićem u svom kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Sigurni je realizator bio Hrgović.

U drugom dijelu Koprivničani kreću osokoljeni razgovorom u svlačionici te u 55. minuti čak i tresu zadarsku mrežu, kad je Cesarec odigrao za Mirića, no sudačka zastavica pokazuje na zaleđe. Slijedi razdoblje prilično neinteresantne igre, uz izlet Pešića pred gostujuća vrata te konačno i malo posla za domaćeg vratara Matkovića, koji pokazuje dobru formu u 77. minuti, na izazov Ozobića.

Da se gledatelji ne bi uspavali pobrinuo se dvojac Pešić – Pušić, ovog puta kao asistent te strijelac, koji u 83. minuti postavljaju rezultat na konačnih 4:0. Moglo je doći i do “petarde”, no Solomon u 87. minuti prebacuje i Slavenovog Karduma i prazni gol iza njega.

Miroslav Blažević vratio se u HNL tako lijepom pobjedom, na koju će pokušati nadograditi u idućem kolu na gostovanju kod Lokomotive. Na Slaven Belupu, igračima, treneru i upravi, jest da promisle što i kako dalje, a onda se okrenu domaćinskom susretu protiv Osijeka.

Related Articles

Back to top button