112IzdvojenoZadar

Jesu li Radeta i Vučetić znali za Rubešino hapšenje s drogom?

IZOSTALA REAKCIJA

Činjenica da je vijećnik Akcije mladih i tajnik te stranke, Ante Rubeša uhićen s  930 grama droge 5. veljače 2003. godine, dakle, kao punoljetna osoba, izazvala je burne reakcije u zadarskoj javnosti. Sam članak od sinoćnje objave na našem portalu do zaključka ovog teksta otvoren je na ZADAR Newsu više od 20 tisuća puta. Točnije, isti je, prema Google Analyticsu, otvoren 20.881 puta.

Rubeša je ‘pao’ s 930 grama droge na području Ploča nakon čega je prenoćio u policijskoj postaji. Sutradan je izveden pred istražnog suca u Metkoviću

Rubeša je, podsjetimo, 2. veljače 2003. godine na području Ploča zajedno s jednim sugrađaninom iz Zadra uhićen te mu je u automobilu splitskih registarskih oznaka koji je vozio pronađeno 930 grama marihuane. Policija je tada osnovano tvrdila kako je droga bila namijenjena za daljnju distribuciju, odnosno dilanje. Nakon uhićenja, Rubeša je zajedno s prijateljem proveo noć u policijskoj postaji Ploče da bi ujutro bili izvedeni pred istražnog suca u Metkoviću.

Rubeša javno optuživao HDZ-ovce da podržavaju dilere, a sam je uhićen s 930 grama droge

Vučetić i Radeta bez komentara na Rubešino hapšenje s drogom

Kako je Rubeša u Gradsko vijeće ušao na listi SDP-ove koalicije Srcem za Zadar, odlučili smo se obratiti predsjedniku Gradskog vijeća Grada Zadra i nositelju spomenute liste, Marku Vučetiću kao i predsjedniku zadarske Gradske organizacije, SDP-a, Danielu Radeti da nam odgovore jesu li uoči sastavljanja izborne liste 2021. znali da je Rubeša 2003. uhićen s gotovo jednim kilogramom droge. 

Do zaključka ovog teksta ni Vučetić ni Radeta nisu odgovorili na naš pisani upit. Ako i kad nam Vučetić i Radeta odgovore na upit, isti ćemo objaviti.

U Gradsko vijeće je ušao na listi koju je nosio Marko Vučetić i SDP-ova koalicija “Srcem za Zadar”, a predsjednik Nadzornog odbora Košakraškog kluba Zadar postao je nakon što je digao ruku za HDZ-ov proračun

Podsjetimo, Rubeša je u Gradsko vijeće Grada Zadra ušao je na listi SDP-ove koalicije “Srcem za Zadar” i glasao je, uz Roka Tadina, zamjenu za Marka Pupića Bakrača, za HDZ-ov proračun nakon čega je, imenovan predsjednikom Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar. 

Marko Vučetić je ranije potvrdio gostovanje u emisiji Aktualno

Iako nam Vučetić i Radeta nisu dostavili odgovor na ključno pitanje jesu li uoči sastavljanja liste za Gradsko vijeće  znali da je Rubeša hapšen s drogom, intervju koji smo ranije dogovorili s Vučetićem trebao bi biti realiziran sredinom sljedećeg tjedna kada će predsjednik GV-a imati priliku odgovoriti i na ovo pitanje. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button