112IzdvojenoZadar

NASILNIK – Jakov Surać osuđivan je i zbog udaranja šakom u lice invalidne osobe koja se nije mogla braniti

PRESUDA IZ 2017. GODINE

Jakov Surać, bivši nogometaš koji je prije desetak dana dobio izgon iz nogometa na godinu dana jer je pljunuo u lice suca Stipu Vujevića i prijetio mu nanošenjem teških tjelesnih ozljeda, kako doznaje redakcija portala ZADAR News osuđivan je i ranije zbog nasilja.

Prije fizičkog obračuna obitelji je zaprijetio da će ih “iseliti sa svojom ekipom”

Incident o kojemu javnos do danas nije informirana dogodio se dogodio 2015. godine kada je Surać, koji, sada je i više nego evidentno iza sebe ima pozamašnu nasilnu “karijeru”, na posjedu jedne obitelji nedaleko Novigrada udario šakom u lice invalidnu osobu zbog čega je osuđen na novčanu kaznu jer se incident tretirao kao narušavanje javnog reda i mira.

Htio se parkirati na privatni posjed, a kad je zamoljen da napusti teren, počeo je s vrijeđanjem

Potvrđuje to presuda iz 2017. godine prema kojemu je bivši nogometaš u namjeri da s obitelji dođe do plaže nedaleko od Novigrada ušao na privatni posjed u vlasništvu Ž.M. Vlasnik posjeda je u svojoj izjavi pred sudom kazao kako je njegov tada 19-godišnji sin D.M. prvo ljubazno zamolio Suraća da napusti njihov privatni posjed jer se tu ne može parkirati, ali to Surać nikako nije htio prihvatiti te mu je isti počeo prijetiti da pripazi što govori. Surać mu je zaprijetio i da će njegovu obitelj “iseliti sa svojom ekipom”.

Surać je udario šakom u lice invalidnu osobu koja se nije mogla braniti

Nakon toga došlo je do fizičkog obračuna u kojima su deblji kraj izvukli Ž.M. i njegov bratić I.M., odnosno vlasnick parcele na kojoj se nalazi obiteljska kuća u čije dvorište se htio parkirati Surać svojim automobilom. Jakov Surać je nakon rasprave s članovima obitelji na čijem posjedu se našao, udario je Ž.M. šakom u lice. Ž.M. je, inače, invalidna osoba. Njegov bratić, I.M., pred sudom je izjavio kako se ne osjeća krivim radi incidenta u kojemu je sudjelovalo više osoba, pa i on jer je branio invalidnu osobu koja se nije mogla oduprijeti fizičkom napadu.
Iako je ušao na privatni posjed, Surać je pred sudom izjavio kako se ne osjeća krivim. U presudi stoji kako su sva trojica narušavala javni red i mir te su kažnjeni s iznosom od 750 kuna.

Surać pokušava izbjeći zatvorsku kaznu tako što plaća privatne vještake da mu napišu kako se na RTG snimku ne vidi lom. Zadarski sud ne prihvaća takve “dokaze”

Kada je u pitanju suđenje na kojemu se Suraću sudi zbog premlaćivanja glavnog urednika i novinara portala ZADAR News, Surać je, kao što je javnosti već poznato, pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Bjelovaru osuđen na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora. Posljednjih godinu dana Surać plaćanjem privatnih vještaka pokušava osporiti kako je Bajlu 2018. godine slomio ruku, odnosno, pokušava osporiti nalaz Opće bolnice Zadar, kao i RTG snimak loma Bajlove ruke na kojemu je i više nego vidljivo kako je Surać Bajlu slomio ruku, o čemu je svojedobno pisao i Nacional. Takve dokaze Općinski sud u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Mitre Meštrović ne uzima u obzir unatoč tome što je Surać platio više privatnih vještaka s identičnim nalazima. Sljedeće ročište u tom predmetu zakazano je za studeni 2022. godine.

Nasilniku Jakovu Suraću izgon iz nogometa na godinu dana zbog pljucanja suca i prijetnje





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button