IzdvojenoZadar

Ovako Šime Erlić prijeti stranačkim kolegama: “Odustani od kandidature, ne želim ti raditi o glavi”; Ni o Kalmeti nema dobro mišljenje: “Taj gleda samo sebe”

UCJENE I PRIJETNJE

Šime Erlić, izgledni kandidat za gradonačelnika Zadra, kada oni dođu na red, a vrlo je izgledno kako bi do istih moglo doći izvanredno, odnosno puno prije 2025. kada bi se trebali održati novi redovni izbori za gradonačelnika Zadra i Gradsko vijeće, našao se u velikim problemima. Iako ga je uoči lokalnih izbora 2021. Božidar Kalmeta javno nazvao ga je “mladim zadarskim lavom”, Erlić, inače i formalno – pravno, na papiru predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Grada Zadra na snimci koju je imao prilike čuti ZADAR News nije lijepo pričao o svom stranačkom šefu, Božidaru Kalmeti.

Inače, osim gore spomenutih stranačkih funkcija, Erlić obnaša i dužnost državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije pod vodstvom ministrice Nataše Tramišak, a u posljednje vrijeme često ga u svojim javnim istupima posprdno spominje predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Marko Vučetić. On je, naime, u jednoj od svojih objava na Facebooku napisao činjenicu, a ta je da je Erlić u Predsjedništvo HDZ-a ušao iz “magareće klupe” prikupivši najmanje od svih 10 kandidata – svega 839 glasova.

Dobio svega 839 glasova pa ušao u Predsjedništvo HDZ-a

No, za Erlića problemi za Erlića mogli bi tek uslijediti, doznaje ZADAR News od više visokopozicioniranih izvora iz HDZ-a. Prema onome što smo imali priliku čuti, Erlić je vršio tzv. “ispiranje mozga” nad više svojih stranačkih kolega kada ih je nagovarao da odustanu od funkcija na koje su se unutar HDZ-a htjeli kandidirati. Jednom od njih koji nije olako htio odustati od kandidature na unutarstranačkim izborima, čuje se na prvoj snimci, Erlić je, nakon što je izgubio živce, zaprijetio kazavši mu “kako mu se ne želi zamjerati”, da bi u ga u nastavku razgovora nastavio nagovarati koristeći druge metode prisile kazavši mu da odustane od kandidature jer mu “ne želi raditi o glavi”.

Prijetnje i ucjene: “odustani, ne želim ti raditi o glavi”, “ne želim ti se zamjerati”

Isto je učinio još jednom drugom članu stranke, nazvao ga je te mu je prijetio kako se “ne smije kandidirati bez da njega pita o tome” jer je ta funkcija “namijenjena već nekome drugome”, tvrdi Erlić, što se jasno čuje na snimci. U zamjenu za odustajanje od kandidature, Erlić prvo govori kako je “on taj koji odlučuje o svemu, a tek onda Božidar Kalmeta”. Tada s druge strane nastaje muk zbunjenog HDZ-ovca koji nije znao što mu odgovoriti. “Što si zamuka je*ate led, ajde napravit ćemo nešto za tebe, neki Nadzorni odbor, tako nešto, vidjet ćemo, ali me moraš slušati i ne ići svojom glavom”, govori Erlić.

Kada je bilo riječi o Božidaru Kalmeti, Erlić ga nije štedio. Dapače, iz razgovora proizlazi kako o njemu Erlić ima loše mišljenje.

“Ma što će on, kur** bi on za ikoga napravija, taj gleda samo sebe” – govori Erlić kada je u jednom od razgovora kasnije došla tema Božidara Kalmete. Iako ZADAR News nije u posjedu citirane audio snimaka, autentičnost istih, a na kojoj se čuje Erlić možemo potvrditi sa stopostotnom sigurnošću, dakle, ne radi se o montaži, već o autentičnoj snimci. Za potvrditi je i podatak kako na jednoj od snimaka Erlić ne govori lijepo ni o zamjeniku gradoanečlnika Grada Zadra, svom stranačkom kolegi i tajniku županijskog HDZ-a, Anti Babiću.

O Kalmeti sve najgore, misli da gleda samo sebe

Inače, ovo nije prvi put da Erlić koristi svoj politički utjecaj da bi pritiskao ljude s kojima surađuje ili da bi zbog vlastite ili koristi nekoga drugoga unutar HDZ-ove hijerarhije koja je iznad njega radio drugima štetu. Naime, ZADAR News već je pisao o njegovim telefonskim pozivima osobama koje u bitnome odlučuju o objavi istraživačkoga sadržaja u jednom od nacionalnih medija.

Već je i ranije nazivao medije i govorio im što bi trebali pisati, a nekima je nudio ugovore s gradskim tvrtkama

Erliću nije strana navika nazivati i urednike redakcija lokalnih medija i u zamjenu za nepisanje o aferama nuditi im ugovore s gradskim tvrtkama. Slično Erliću, ali na perfidniji način postupao je i njegov stranački kolega i bivši predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Grada Zadra Joso Nekić. On je, naime, o čemu smo također više puta pisali, nazivao ravnatelje određenih institucija u Zadarskoj županiji i lobirao kako bi određeni mediji dobili godišnje ugovore sa županijskim tvrtkama.

Modus operandi svog prethodnika Jose Nekića

Tako Nekić je u jednom lokalnom mediju punu godinu dana bio pošteđen bilo kakve kritike, a po isteku ugovora, nastavila se, istini na volju, ispravna tirada po Nekića kojega se više nije štedjelo. Dakle, modus operandi ostao je isti, mladi Erlić uči od svog prethodnika ne birajući ni sredstva ni načine na koje želi ispuniti svoje želje.
Kada i ako ZADAR News bude u prilici objaviti spornu snimku na kojoj Erlić terorizira i prijeti svojim članovima, to ćemo i učiniti.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button