IzdvojenoZadarZADAR Sport

POKUŠAJ OBMANE JAVNOSTI: Grad Zadar poslao priopćenje puno neistina, kasnije se ispričali i poslali novo s točnim činjenicama

KAD TI JE DUKIĆ ŠEF

Ivana Dadić, voditeljica odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom Grada Zadra kasno sinoć poslala je medijima manipulativno priopćenje s nekoliko “slučajno” preskočenih činjenica i tako pokušala dovesti u zabludu zadarsku javnost koja čeka svaku novu informaciju vezanu uz KK Zadar. 

Dadić je u prvom priopćenju, naime, napisala kako je sve dogovoreno i kako rebalans prolazi, međutim bitnu riječ ALI i AKO, eto, “slučajno” nije spomenula.

Enio Meštrović: Priopćenje je krivo, nismo se tako dogovorili

Dakle, namjerno i svjesno, vjerojatno po nalogu gradonačelnika Branka Dukića poslala je kvarno priopćenje koje ZADAR News sinoć nije objavio jer smo znali da zaključci sastanka nisu bili onakvi kakvima ih je javnosti pokušala prezentirati Dadić.

To nam je potvrdio nakon sastanka i Enio Meštrović kazavši kako je priopćenje krivo i kako nije trebalo biti takvo poslano javnosti.

Shodno Meštrovićevom zaključku, jutros u 8 i 31h Dadić se ispričala zadarskoj javnosti i poslala točno i ispravno priopćenje kojega prenosimo u cijelosti:

“Uz ispriku svim sudionicima jučerašnjeg sastanka i javnosti, šaljemo ispravak i dopunu priopćenja s jučerašnjeg sastanka gradonačelnika s predstavnicima klubova vijećnika o rebalansu proračuna i financijskoj pomoći KK Zadru.

U utorak navečer održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Damirom Burčulom (HDZ), Eniom Meštrovićem i Adelom Frank (Nezavisna lista), Antom Rubešom (Akcija mladih) i Damirom Biloglavom (DP) dok se predstavnici Kluba SDP-a nisu odazvali na sastanak.

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d.

Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba ostavkom odgovorne osobe, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora (tri predstavnika Grada, jedan navijača, jedan veterana, četiri sponzora i dioničari). Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna AKO se ispoštuju usuglašeni zaključci.

Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima”, napisala je Dadić.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button