IzdvojenoKulturaZadar

Predstavljanje romana PANTA REI u Gradskoj knjižnici Zadar

PONEDJELJAK 5. PROSINCA

Promocija psihološkog romana PANTA REI autorice Ivane Bulat održat će se u Gradskoj knjižnici „Zadar“ u ponedjeljak 5.12. s početkom u 18 sati.

Tema psihološkog romana PANTA REI je život i tijek misli osobe s poremećajem osobnosti.
Izbor navedene teme autorica, apsolventica tjelesno orijentirane psihoterapije, je donijela kao individualni doprinos razvijanju empatije i destigmatizacije osoba s teškoćama u području mentalnog zdravlja.

Roman PANTA REI je pisan u prvom licu kako bi se intenzivirali i čitateljima približili osjećaji i razmišljanja glavnog lika romana.

Ciljana publika romana su čitatelji koje zanima unutarnji svijet, svijet psihe u širem smislu riječi – ne samo suženo na psihostrukturu psihe koji karakterizira poremećaj osobnosti.
Glavni lik romana PANTA REI prolazi i kroz različite emocije i razmišljanja s kojima se može identificirati bilo koji pojedinac neurotipičnog karaktera.

Unutarnja previranja i razmišljanja glavnog lika romana otvara prostor i za sagledavanje unutarnjeg prostora , psihe čitatelja. U knjizi PANTA REI na vrlo emotivan način prikazan je život i tijek borbe osobe koja je svjesna svog poremećaja osobnosti i koja traži izlaz – iscjeljenje.

Glavni lik romana u prvom licu govori o stanicama na tom putu  i postavlja si mnoga pitanja s namjerom da  uspije početi živjeti normalan i sretan život. Neka od tih pitanja može postavljati i postavlja i osoba neurotipičnog karaktera.

Autorica vjeruje da roman PANTA REI može biti jedna vrsta pomoći u sagledavanju vlastite životne stvarnosti, mapa u sagledavanju unutarnje, psihološke strukture ličnosti.

Navedeno je uvijek prva stanica na putu iscjeljenja. 

Roman PANTA REI  generalno poziva na život. Na život vrijedan življenja. Na hrabrost autentičnog življenja. Ljubav prema sebi i prema daru života. 

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button