IzdvojenoZadar

VIDEO – Hrvoje Bajlo: Sutkinja Mitra Meštrović je sramota našeg pravosuđa

PODCAST

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović vrijeđala je glavnog urednika i osnivača portala ZADAR News Hrvoja Bajla na ročištu održanom 8. ožujka 2023., proizlazi to iz snimke koju je Bajlo u svom podcastu kojega je objavio na svojoj Facebook stranici.

Surać je prijatelj Božidara Kalmete i poslovni suradnik Zdravka Livakovića

Nastavak je to sudske trakavice u obnovljenom postupku u kojemu se sudi Jakovu Suraću, prijatelju Božidara Kalmete i poslovnom suradniku Zdravka Livakovića kojega je upravo bivši ministar i nekadašnji zadarski gradonačelnik imenovao za predsjednika Nadzornog odbora NK Zadar dok je obnašao gradonačelničku funkciju.

Mitra Meštrović Suraća je osudila na 10 mjeseci uvjetno, a Županijski sud u Bjelovaru srušio je njenu presudu i Suraća pravomoćno osudio na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora

Za podsjetiti je kako je Jakov Surać prvo nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci uvjetno – bila je to prva presuda Mitre Meštrović čiju je presudu srušio Županijski sud u Bjelovaru osudivši pravomoćno Suraća na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog premlaćivanja glavnog urednika ZADAR Newsa, a na izvršenje kazne koju je potvrdio i Vrhovni sud nije otišao punih šest mjeseci.

Surać je više od šest mjeseci proveo na slobodi s pravomoćnom presudom, a onda je postupak obnove požurivala sutkinja Teodora Projić

Do obnove postupka došlo je zbog toga što je Suraćeva obrana putem posebnog pravnog lijeka tvrdila kako na suđenju nije korišten RTG snimak loma Bajlove ruke, a Suraćev postupak ubrzavala je sutkinja Teodora Projić.

Tijekom obnove procesa na sudu su 8. ožujka ispitani vještaci Davor Mayer i nekadašnji Kalmetin stranački kolega i prijatelj Vladimir Šišljagić, sada medicinski vještak.

Vještak Mayer dva puta je mijenjao svoj nalaz, a na sudu je priznao i kako tijekom drugog vještačenja nije koristio RTG snimak loma Bajlove ruke

Nije zgorega spomenuti i kako je vještak Davor Mayer u svom vještačenju iz 2018. godine u svom nalazu napisao kako je Bajlu bila slomljena ruka, da bi u novom vještačenju istih dokumenata ustvrdio kako mu ruka ipak nije bila slomljena. Optužio je i zadarsku bolnicu da je krivo očitala RTG snimak loma Bajlove ruke iako je, suprotno logici, kazao kako ipak nije imao uvid u RTG snimak loma Bajlove ruke pa se postavlja zdravorazumsko pitanje – što je i kada Mayer vještačio?

Sutkinja Mitra Meštrović dobila tužbu zbog klevete i vrijeđanja novinara Bajla

U svom video podcastu Bajlo je objasnio kako ga je sutkinja Mitra Meštrović omalovažavala nazivajući ga blogerom i novinarčićem koji “objavljuje neistine i neprovjerene informacije na svom blogu”. U svom komentaru Bajlo je Meštrović nazvao bezobraznom sutkinjom čije će izuzeće tražiti već u narednim danima.

– Ovo vam je tužba zbog klevete. Ljudi poput vas ne bi smjeli nikome suditi – kazao je Bajlo.

Snimku na kojoj se čuje kako Mitra Meštrović vrijeđa novinara Bajla, oštećenika i svjedoka u predmetu u kojemu sudi možete čuti ispod ovog teksta. Također, video u kojemu Bajlo objašnjava što mu je sutkinja Meštrović radila za vrijeme posljednjeg ročišta možete pogledati ispod ovoga teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button