IzdvojenoZadar

VIDEO – Mjesni odbor Poluotok podržao Kalelargu, za glasao i HDZ-ov Igor Šokota

S 5 GLASOVA ZA PRIJEDLOG JE USVOJEN

Mjesni odbor Poluotok na svojoj drugoj sjednici podržao je sinoć i izglasao prijedlog Građanske inicijative “Za Kalelargu” da se prijedlog o preimenovanje Široke ulice u Kalelargu nađe na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća.

S 5 glasova za i jednim suzdržanim tako je zadovoljena preporuka Ustavnog suda da se nadležni Mjesni odbor očituje o preimenovanju ulice koje se nalazi u nadležnosti MO-a.

Igor Šokota (HDZ)

Za Kalelargu su glasali:

1. Frane Brajković (nezavisni)
2. Lucia Kolega (nezavisna)
3. Igor Šokota (HDZ)
4. Siniša Šužberić (nezavisni)
5. Ivan Čulina (SDP)

Reformisti suzdržani, HDZ-ovac Mišulić odbio sudjelovati na sjednici

Vlasta Mišurac iz stranke Reformisi bila je suzdržana, uz obrazloženje kako bi se na razini cijele Zadarske županije trebao provesti referendum o Kalelargi, što je kao ideja i prijedlog odbijen na samoj sjednici. Iako je najavio dolazak na sjednicu, HDZ-ov vijećnik Ivan Mišulić poslao je predsjedniku MO Poluotok Frani Brajkoviću SMS poruku u kojoj otkazuje sudjelovanje na sjednici “zbog bolesti” samo nekoliko sati prije početka sjednice, a na Brajkovićev prijedlog da elektronskim putem sudjeluje na sjednici Mišulić je odbio.

Većina u Gradskom vijeću nije sporna, tvrde iz Inicijative

Shodno najavama iz Građanske inicijative “Za Kalelargu”, na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća odlučivat će se konačno o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu.

Prema dostupnim informacijama, službeno preimenovanje Široke ulice u Kalelargu podržava 14 od 27 vijećnika.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button