IzdvojenoZadarZADAR Sport

Zadar poražen u Baru, Russell zabio 47 poena

NE IDE

U drugom kolu ABA lige košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Mornara u Baru rezultatom 100:91. Bila je to fantastična i vrlo uzbudljiva utakmica koju je, kada se podvuče crta, u potpunosti obilježio jedan čovjek – Daron Russell, piše 057info.

Amerikanac u dresu Mornara zabio je čak 47 poena i uz Marka Pecarskog, koji je ostvario double-double učinak uhvativši 17 skokova, najzaslužniji je što su bodovi večeras ostali u Baru. Momčad Danijela Jusupa odigrala je vrlo dobro, imala je svoje prilike i bila je u igri sve do same završnice, no tada je ipak posustala i doživjela prvi ovosezonski poraz u regionalnom natjecanju.

Zadar je bolje otvorio utakmicu, poveo dvicom Božića i tricom Davisa, da bi u 7. minuti, nakon novih koševa istog dvojca te prve trice Jordana, imao i +8 (8:16). Domaće su, pak, pokrenuli Pecarski i Pierce i uz nekoliko pogođenih trica prva četvrtina završena je u egalu, 23:23.

Drugu dionicu najbolje će opisati brojka od osam promjena vodstva. Kod Zadra se posebno istaknuo Jordano s još tri ubačene trice, jednu je pogodio i Davis, ali domaći su spremno pratili taj napadački ritam i na veliki odmor otišli s minimalnom prednošću, 47:46.

I treća četvrtina imala je svoju zanimljivu priču, ponešto drugačiju od prethodne. Prvo je Zadar, na krilima Božića, Lakića (trica) i Davisa otišao na +6, 49:55, a onda je Mornar, na krilima Russella i Vrankovića, u tri minute napravio seriju 14-2 pa je šest razlike zasvijetlilo u njegovu korist, 63:57. U pravi čast stigle su trice Božića i Drežnjaka pa malo kasnije i Davisa za izjednačenje, no Russell je bio “vruć” i praktički sam je predvodio Mornar do +5 uoči posljednjih deset minuta igre, 75:70.

Isti je igrač bio u glavnoj ulozi i na početku četvrte četvrtine, kada je pogodio četiri “NBA trice” i odveo svoje na najvećih +12, 87:75, šest minuta prije kraja. Danijel Jusup pozvao je tada minutu odmora na kojoj je primirio momčad i uvjerio igrače da ništa još nije gotovo. I točno tako je i bilo. Božić je zabio koš-faul, Davis i Jordano nove trice i u svega šezdesetak sekundi Zadar je ponovno bio u igri, na 87:84. Russell je nešto napokon i promašio, da bi Božić tri minute prije kraja novim koš-faulom izjednačio rezultat na 89:89.

I kada je trebalo napraviti još jedan dodatan napor da bi se odnijela velika pobjeda iz Bara, Zadranima je u ključnim trenucima ponestalo koncentracije, možda i malo energije. Pecarski je pokupio nekoliko presudnih skokova u napadu i Mornar je njegovim i novim koševima Russella prelomio utakmicu. Utakmicu, nakon koje će u zadarskim redovima zasigurno ostati žal, jer prilika je postojala.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button