112IzdvojenoZadar

Audio snimke koje bi mogle srušiti Kalmetu i Livakovića čak i prije početka novog suđenja

AFERA REMORKER

Jesu li Božidar Kalmeta i Zdravko Livaković, glavni protagonisti afere Remorker “gotovi” s obzirom na neka nova saznanja i navodne dokaze, ZADAR News pokušao je doznati uoči ponovljenog suđenja koje će uskoro krenuti na Županijskom sudu u Zagrebu.

Srušena oslobađajuća presuda, svjedok Drago Tadić koji najavljuje kako ostaje pri svom starom iskazu u kojemu bitno tereti Božidara Kalmetu, novi svjedoci pokajnici, audio snimke koje navodno dokazuju da su Kalmeta i Livaković namještali građevinske radove za podobne tvrtke i kasnije iz svega izvlačili materijalnu korist koja im ne pripada – sve to dio je šire priče o popularnom zadarskom dvojcu koji je do jučer nosom parao nebo, da bi se i jedan i drugi posljednjih godina u potpunosti povukli iz javnog života. To se ponajviše odnosi na Livakovića koji doslovce živi na relaciji Arbanasi – hotel Bastion, dok Kalmeta tu i tamo proviri s nekom izjavom u unaprijed kontroliranim uvjetima.

AFERA REMORKER IDE DALJE: “Nitko nije lud robijati zbog Kalmete i Livakovića”

Livaković živi na relaciji Arbanasi – hotel Bastion, dok Kalmeta tu i tamo nešto izjavi u kontroliranim uvjetima

Audio snimke koje je ZADAR News imao prilike čuti, pak, u velikoj mjeri mijenjaju položaj Kalmete i Livakovića u novom postupku koji bi kroz nekoliko mjeseci opet trebao krenuti na Županijskom sudu u Zagrebu. Priča koju su Kalmeta i Livaković pokušali proturiti u zadarsku javnost kako će im se suditi “samo zbog filma” koji je protuzakonito plaćen FIMI Mediji, priča je za malu djecu i one koji vjeruju u jednoroge i vještice. Kalmeti i Livakoviću kreće ponovljeno suđenje – ispočetka i od nule, bazirano isključivo i jedino na optužnici USKOK-a – i to je jedina istina.

Suđenje Kalmeti i Livakoviću kreće ispočetka – sudit će im se po USKOK-ovoj optužnici

Da se vratimo na audio snimke. One, ako se pokažu autentičnima, a koje je ZADAR News imao prilike čuti, u bitnome mijenjaju položaj Kalmete i Livakovića uoči novog suđenja. To se prije svega odnosi na jednu specifičnu snimku nastalu relativno nedavno na kojoj jedna od osoba duboko involvirana u aferu Remorker, koja do danas nije ništa slično izjavljivala, objašnjava kako je poslove na jednoj dionici autoceste morao dati firmama za koje je lobirao osobno Kalmeta uz posredstvo Livakovića, o čemu također, navodno, postoje dokazi.

Audio snimke koje bi mogle biti kobne za Kalmetu i Livakovića

Ovo bi po prvi put bio bitan dokaz za USKOK koji bi konačno u jednom od dokaza imao Kalmetu corpus delicti ili in flagranti koji je označen kao koruptivna osoba za koju su se i po čijoj su se naredbi namještali poslovi. Konačno, ovo bi bio krunski dokaz da je Kalmeta, kako tvrdi USKOK, organizirao mafijašku organizaciju, uz pomoć Zdravka Livakovića koja je onda odrađivala ono što je trebala odrađivati, kako je opisao USKOK u svojoj optužnici.

Drago Tadić: Sapunar mi je rekao da su iza tvrtke Zelot stajali Kalmeta i Livaković

Kalmeta konačno uhvaćen s “prstima u pekemzu”? 

To sve, naravno, bilo bi ključno za USKOK ako se audio snimka o kojoj pričamo ispostavi autentičnom. Takva snimka i priznanje osobe takvog kalibra značio bi politički kraj Božidar Kalmete, ali i konačnu potvrdu da su i Kalmeta i Livaković djelovali po načelima mafijaških obrazaca. Konačno, objavom takve snimke, baš kao što je ona u kojoj Drago Tadić objašnjava kako je spasio Kalmetu od zatvora, a koja je bila ključna za rušenje oslobađajuće presude Kalmeti i Livakoviću od strane Vrhovnog suda bila bi, vjerujemo, dovoljna da se Kalmetina i Livakovićeva obrana sruši kao kula od karata – i prije ponovljenog suđenja.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button