IzdvojenoVijestiZadar

Blijedo i nemoćno dijete s visokom temperaturom (38,3) djelatnice Centra za socijalni rad poslali u školu – je li vrijeme za smjenu Čuljak Jovančević?

GOVORILI SU MU DA MU NIJE NIŠTA

Nakon što je ZADAR News prije nekoliko dana otkrio kako je maloljetno dijete, o kojemu bi se trebali brinuti djelatnici Centra za socijalni rad, bilo pozitivno na Normabel iako ne postoji nalaz prema kojemu bi 10-godišnjak trebao uzimati navedeni lijek, ZADAR Newsu javljaju se svakodnevno osobe koje su na sličan način zajedno sa svojom djecom proživjeli traume zbog nestručnog rada Centra za socijalni rad. 

U školu poslali dijete koje je tvrdilo da se ne osjeća dobro, iz škole hitno nazvali majku – dijete je imalo temperaturu 38.3

Osim frapantne činjenice da djeca mlađa od 15 godina imaju pristup lijekovima i da ih mogu konzumirati sam i bez propisane terapije i prisustva odrasle i stručne osobe, pisali smo i o tome kako je jedno dijete s povišenom tjelesnom temperaturom završilo u školi. 

– Dijete se osjećalo loše, ali djelatnice Centra za socijalni rad poslale su ga u školu unatoč njegovom protivljenju da ide u školu jer se ne osjeća dobro – govori nam majka koja je nakon djetetovog odlaska u školu dobila poziv iz škole jer se dijete osjećalo loše. 

Zanemarivanje djece i odgovornost Martine Čuljak Jovančević

Naime, svega 45 minuta otkako je dijete pod očitom prisilom poslano u školu, majci, nakon što je čula što se dogodilo, pao je mrak na oči. 

– Otišla sam po dijete. Bio je sav blijed i jedva je stajao na nogama. Izmjerila sam mu temperaturu 38,3 i nazvala Centar za socijalni rad. Prvo se nisu htjeli javiti, da bi mi kasnije prekidali pozive i slično. I omda, nakon svega, nikome ništa, svi se prave kao da se ništa nije dogodilo. 

U stanu koji je pod kontrolom Centra za socijalni rad 10-godišnje dijete bez dijagnoe pozitivno na Normabel

Traži se smjena Martine Čuljak Jovančević – njen rad istražuje policija, ali i ostale institucije

I druge osobe a kojima smo pričali imaju čak i gora iskustva od ovoga, alk i onoga kada je 10-godišnjak konzumirao Normabel. Oni nam kažu kako je zadarski Centar za socijalni rad leglo nsposobnih ljudi koji se ne znaju brinuti ni o sebi samima, a kamoli o djeci – govore nam vrlo ogorčeni roditelji. 

 

Martinu Čuljak Jovančević koja je na čelu ove sada već notorne zadarske ustanove, po vlastitom priznanju, kao i sam Centar za socijalni rad i njihove djelatnike trenutno istražuje policija, ali i ostale mjedodavne institucije. 

Martina Čuljak Jovančević od početka je znala da je 10-godišnje dijete konzumiralo Normabel – nije ništa poduzela dok majka nije otišla na policiju

Rezultate istrage objavit ćemo kada istraga i službeno bude završena. U međuvremenu će ZADAR News nastaviti pisati o zanemarivanju maloljetnih štićenika Centra za socijalni rad.

– Ostavka Martine Čuljak Jovančević bila bi minimum civilizacijskog standarda nakon svega – govore nam roditelji čija djeca proživljavaju traume zbog stalnog zanemarivanja i nestručnog rada djelatnika Centra za socijalni rad. 

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button