Vijesti

Martina Čuljak Jovančević od početka je znala da je 10-godišnje dijete konzumiralo Normabel – nije ništa poduzela dok majka nije otišla na policiju

SLUČAJ JE POLICIJI PRIJAVILA MAJKA

Tema koja je potresla zadarsku, ali i širu javnost iz koje je razvidno da djelatnici Centra za socijalni rad nisu radili po zakonu svoj posao i da su istoga radili na štetu minimalno jednog od maloljetnih štićenika koji boravi u stanu s kojim bi trebale upravljati stručne i educirane odgojiteljice svakim danom postaje sve čudnija.

U stanu koji je pod kontrolom Centra za socijalni rad 10-godišnje dijete bez dijagnoe pozitivno na Normabel

Naime, ZADAR News objavio je prije nekoliko dana kako je jedno maloljetno dijete, štićenik CZSR od svega 10 godina bilo pozitivno na benzodiazepin, odnosno na lijek Normabel. Da je konzumirao Normabel, maloljetno dijete reklo je svojoj majci, nakon što čega je majka u Zavodu za javno zdravstvo napravila test koji se pokazao pozitivnim, o čemu smo jučer pisali.

Poruke dokazuju da su u Centru za socijalni rad od početka znali da je 10-godišnjak bio pozitivan na Normabel

Uvidom u prepiske majke maloljetnog štićenika i osobe koja je provodila stručni nadzor nad majkom i djetetom, vidljivo je da je osoba koja je sprovodila stručni nadzor o svemu bila obavještena još u petak 17. studenoga 2023.

– Lipo bome, jesu li te oni nazvali – pitala je u poruci osoba koja je provodila nadzor majku. Nakon što ona odgovara kako je izvjesna Barbara odvela dijete na testiranje. Napisala je i kako je dijete sve priznalo doktorici.

 

Dakle, već 17. studenoga 2023. CZSR znao je, ali i njegova v.d. predstojnice Martina Čuljak Jovančević o spomenutom incidentu. Da majka štićenika nije otišla na policiju i prijavila slučaj, do danas ne bi reagirao nitko.

Policija je reagirala tek nakon što je majka 10-godišnjaka podnijela prijavu

Konačno, nakon višestrukih prijava policiji od strane roditelja djece, policija je jučer upala u sporni stan i obavila razgovor s više ljudi.

Iz PU zadarske naknadno su izvijestili ZADAR News policijski službenici Policijske uprave zadarske provode izvide, koji su sukladno Zakonu o kaznenom postupku tajni.

Tijekom jučerašnjeg dana zatražili smo odgovore na pitanja od v.d. predstojnice CZSR Martina Čuljak Jovančević, ali ona nije htjela odgovarati na naša pitanja, već nam je šturo odgovorila kako “radi zaštite prava i interesa mlt. djece, nismo u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije koje bi bile dostupne javnosti”.

Ostaje nejasno zašto od sredine studenoga Čuljak Jovančević do prijave majke nije poduzela apsolutno ništa kako bi zaštitila maloljetno dijete i štićenika ustanove kojom upravlja.

Ovo su pitanja na koja nam Čuljak Jovanović nike odgovorila:

Poštovana Martina Čuljak Jovančević,

Nastavno na naš telefonski razgovor postavljam vam sljedeća pitanja:

Kako je moguće da je maloljetno dijete koje je korisnik vaše ustanove pozitivno na benzodiazepin, odnosno na lijek Normabel ako djetetu nikad nitko nije postavio dijagnozu koja bi podrazumijevala konzumiranje takvog lijeka?

Prema pisanim dokumentima i nalazima koje posjedujemo to se upravo dogodilo u vašoj ustanovi, odnosno u stanu u kojemu boravi malodobno dijete rođeno 2013. godine.

Kako je moguće da osobe koje bi trebale brinuti o djeci u stanu zapravo ne rade svoj posao i na ovaj način drogiraju djecu?

Hoćete li kazneno prijaviti osobe koje bi se trebali brinuti o maloljetnim korisnicima vaše ustanove zbog očitog počinjenja kaznenog djela na štetu djeteta?

Što ste dosad poduzeli po pitanju izvještaja koje ste dobivali od strane osobe koja je vršila stručni nadzor nad majkom i djetetom do danas?

Koga ste do danas izvijestili o ovim očitim kršenjima prava djece u ustanovi kojom upravljate?

Mislite li zbog svega podnijeti ostavku?

Netko mora snositi posljedice: Zašto Čuljak Jovanović nije poduzela ništa i zašto nije sankcionirala svoje djelatnike koji su djeci omogućili pristup ljekovima?

Također, nejasno je kako je moguće da djeca koja moraju konzumirati terapiju sama mogu pristupati lijekovima i dijeliti ih drugim štićenicima.

Hoće li istraga konačno pokazati tko je odgovoran za ovaj nevjerojatan propust i tko će za njega odgovarati, pokazat će vrijeme.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button