IzdvojenoZadar

Branko Dukić zvan “šmrkalica” dodirnuo je dno dna

POGUBIO SE

Zadarskog gradonačelnika Branka Dukića sugrađani i stranačke kolegice i kolege posljednjih dana često viđaju u društvu pročelnice Dine Bušić s kojom, kako nam govore izvori iz HDZ-a, ali i neke kolege novinari, provodi podosta vremena.

Nakon što se Bušić intenzivno družila s aktualnim ministrom Šimom Erlićem kojega kao i Božidara Kalmetu i Grozdanu Perić istražuje USKOK zbog afere Kneževa i Providurova palača, Bušić je, kažu nam sugovornici s kojima smo razgovarali, “u sedmom nebu” otkako se sve više druži gradonačelnikom Dukićem.

‘Kalmeta je naredio pljačku europskog novca preko projekta Kneževe palače’

– Dukića muče kronični problemi koji su uzrokovani uzimanjem svega i svačega. A da vrijeme stalno provodi s pročelnicom Bušić i van zgrade Grada Zadra znaju i ptice na grani. Oni to i ne skrivaju pa tako zajedno odlaze u poznate zadarske restorane gdje ručaju i večeraju u separeima. Neka objasni javnosti Dukić tko ga vozi brodom po otocima i što se radi na tom brodu i u čemu se sve “uživa”, kao i koga vodi sa sobom i na čiji račun se provodi –  govori nam izvor iz gradske uprave napominjući kako Dukić gotovo svaki dan većinu vremena provodi van zgrade i kako je na poslu samo kada treba potpisati određene stvari.

‘Dukića gotovo da i nema na poslu’

Izvori iz HDZ-a kažu nam i kako se Dukić, osim standardnih susreta sa svojim šefom Božidarom Kalmetom, koji mu je naredio da selektivno progoni i reketari ugostitelje po Kalelargi, sastaje i s pojedinim građevinarima i onima od kojih ima ili bi mogao osobno imati koristi na račun funkcije koju obnaša.

– Kad nije s građevinarima i drugim ljudima s kojima dogovara poslove koje plaćaju građani Zadra kroz gradski proračun, nalazi se s pročelnicom Bušić, to je već odavno stara vijest. Tako su njih dvoje nedavno nekoliko dana proveli na putovanju brodom. Išli su u Anconu, to znaju svi jer se Dina o tome hvali svojim prijateljicama, čak im je i zajedničke slike pokazivala – govori nam izvor koji je, logično, želio ostati anoniman.

Putovanje u Anconu s pročelnicom Bušić

Prethodno Dukićevim eskapadama s pročelnicom Bušić, zadarski gradonačelnik navodno se, sasvim slučajno, našao u škarama mjera zadarske policije koja je pratila osobu za kojega se sumnjalo da je dilao kokain.

Prema izvorima ZADAR Newsa, navodno je upravo Dukić u separeu jednog restorana za sebe i svoju omiljenu pročelnicu zasad neutvrđenu količinu nedozvoljene supstance.

– Nakon što se ustanovilo da je osoba koju se pratilo osobno Dukiću predala ono što je naručio, navodno se odustalo od uhićenja. Zašto, ne znam – govori nam izvor iz policije koji je također želio ostati anoniman.

Ručci i večere u separeima zadarskih restorana

– Dukić u posljednje vrijeme nosi nadimak “šmrkalica” iz očitih razloga – govori nam izvor iz HDZ-a i napominje, baš kao i naš prethodni sugovornik, kako gradonačelnik sve manje vremena provodi na svom radnom mjestu, dok ostatak vremena provodi po raznoraznim rupama i konobama u kojima uživa u nedozvoljenim supstancama.

Tko časti Dukića i njegovo odabrano društvo kažu nam naši izvori, zna se odavno. Zna se i tko mu je nadjenuo nadimak “šmrkalica”.

– Njegov neslavni nadimak nadjenuli su mu članovi njegove stranke rugajući mu se iza leđa. Svi to znaju, ali se svi isto tako prave da se to ne događa. Neka Dukić napravi neovisni test na kokain i vidjet ćete da ga neće proći – govori naš izvor koji je detaljno upućen u situaciju s Dukićem koji se, očito, pogubio.

Je li Dukić trebao biti uhićen s kokainom?

Do kad će policija, ali i građani Zadra tolerirati jednog od najgorih gradonačelnika u povijesti Zadra i njegovo nakaradno ponašanje, ostaje nam za vidjeti.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button