Zadar

Davor Karlović: “Rubeša sprovodi samovolju u klubu, neka gradonačelnik Dukić slobodno smijeni cijeli Nadzorni odbor”

ČLAN NADZORNOG ODBORA

Član Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, HDZ-ovac Davor Karlović javio se ZADAR Newsu nakon što smo jučer objavili članak kako je gradonačelnik Branko Dukić spreman smijeniti kompletan NO ako se ne ispoštuje njegova odluka da direktori u klubu smanje svoje plaće.

– Kao član Nadzornog odbora sam za racionalizaciju plaća direktora u klubu. Mislim da nije pošteno da direktor kluba David Gunjević ima plaću od 20 tisuća kuna, a ostali direktori gradskih tvrtki imaju puno manje plaće. Ovdje se radi o tome da je gradonačelnik donio odluku još 2020. godine i na nju se oglušio Ante Rubeša i silom većine su na NO-u izglasali te plaće koje nisu racionalne niti su poštene – govori nam Karlović.

Pitamo ga slaže li se s odlukom gradonačelnika da smijeni NO ako Gunjević doista sam sebi isplati plaću mimo odluke gradonačelnika.

– Apsolutno sam za to da gradonačelnik Branko Dukić smijeni cijeli NO, pa i mene sa svima ako treba jer nije normalno da mi ovako funkcioniramo. Na silu ništa ne ide, a ova odluka NO-a donesena je na silu.

Statut kluba ne predviđa proviziju za direktora. Kako je moguće da je takva odluka na NO-u donesena i da je takav ugovor koji direktoru Gunjeviću omogućava dodatnih 5% uz najveću plaću u Zadru?

– Odluka NO-a je mimo statuta, kao što ste i napisali. Kakve crne provizije? Da smo mi iz HDZ-a to predložili optužili bi nas za korupciju. Ante Rubeša sprovodi samovolju i očito je da stvari na ovakav način neće moći funkcionirati u budućnosti. Mi smo tu da se bavimo klupskom problematikom, a ne time tko će sebi isplatiti koliku proviziju i dizati plaće u nebo. Ovako klub ne može funkcionirati i mislim da je gradonačelnik na pravom tragu ako razmišlja o smjeni NO-a i imenovanju novih ljudi koji su spremni racionalizirati prvo sami sebe, a onda sve ostalo. Ovako više ne ide – kazao nam je za kraj Karlović.

Na potezu je gradonačelnik Branko Dukić.

HDZ-ovci tvrde: “Branko Dukić odlučio je smijeniti Rubešu, cijeli Nadzorni odbor i Gunjevića”





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button